GÖRÜNTÜLÜ

Gabar: Önderliğimizi özgürleştirmeden durmayacağız

Kerkük YJA Star komutanlarından Berfin Deniz Gabar: Önderliğimizi özgürleştirmeden Kürt gençleri olarak durmayacağız mücadelemize sahip çıkaracağız. Silopi’de, Cizre’de Nusaybin’de şehit düşen analarımızın, gençlerimizin intikamını alacağız.

Şu an içinde bulunan sürecin sıradan bir süreç olmadığını belirten Kerkük YJA Star komutanlarından Berfin Deniz Gabar: “Zorlu bir süreçtir. Zaten PKK hareketi de zorluklarla yaratılan bir harekettir. Bu zorlanmaları en çokta son süreçte Kürt halkına yönelik gelişen saldırılarda yaşadık. Ve bu saldırılar karşısında Sur’da, Nusaybin’de, Hezex’te, Cizre’de amansız bir direniş sergilendi. Halkımızın bu süreçte ki birliği ile geliştirdiği direniş ile tüm Kürt halkı gurur duymalı” dedi.

Gabar, devamla şunları dile getirdi: “Direnişin zirveleştiği bu süreçte büyük bedeller verdik. Ve bu bedellerimizin intikamını alacağız. Kürt gençlerinin bu süreçteki katılımı her şeyden önce intikam alma katılımı olmalı. Kürt gençleri bu amaç ve bilinç ile katılmalı.”

Hiçbir şeyin Kürt halkının umudunu kıramayacağına söyleyen Gabar, “Devlet her yerde ‘PKK hareketi bitti’ diyor. Kürt halkını şehirlerde ve dağda bitirdiğini söylüyor. Bu şekilde halkı kandırmak ve korkutmak istiyor. Ama halkımız bu tür propagandalara gelmemeli. Bunlar sadece medyada yayılan yalan haberledir. Biz asla yok olmayız. Her geçen gün daha çok mücadele hırsımız yükseliyor” diye konuştu.

“MEHMET TUNÇLARIN RUHU İLE DİRENİŞİ ZAFERE TAŞIYACĞIZ”

Gabar konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bizim ‘genç başladık genç bitireceğiz’ sloganımız öyle sıradan bir slogan değil, biz bu slogan ile mücadelemizi zafere taşıyacağız. Ve bugün tam da mücadeleyi yükseltme, intikam alma günüdür. Silopi’de, Cizre’de Nusaybin’de şehit düşen analarımızın gençlerimizin intikamını alacağız. Gün devrim günüdür, devrim yapabilme aşamasındayız. Tüm Kürt gençleri başarı ve intikam ruhu ile gerilla, YPS, YPS Jin saflarına akın etmeli. Bu katılımlar Önderliğimizin ve Kürt halkının özgürlüğü olacak. Kürt gençleri o zaman doğru bir yerdeydim diyebilecek. Mücadeleye katılarak kendi köklerinde yeşermelidirler. Önderliğimizi özgürleştirmeden Kürt gençleri olarak durmayacağız mücadelemize sahip çıkaracağız. Özgürlüğü getirecek olan bu direniş ruhu Cizre’de Mehmet Tunç, Asya Yüksek, Pakize Nayır arkadaş şahsında ortaya çıktı. Bizde ortaya çıkan bu direnişçi ruhu eylem yapmalıyız. Tüm Kürt halkı, kadınları, gençleri için gün bugündür. Biz de mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Bu ruhla direnişimizi zafere taşıyacağız.”