Gençliğe 'Lice' çağrısı: Sokaklara çıkıp sınırsız şekilde düşmana vuralım!

Amed Devrimci Gençlik ve Genç Kadın İnisiyatifleri: "Herkes bildiği ve yapabildiğini yapmalıdır. Düşmanın tüm kurumları hedefimizdir ve sokaklar bizimdir. Ateşlerimiz karanlığı aydınlatmalı, işgalcileri yakmalıdır."

Amed Devrimci Gençlik ve Genç Kadın İnisiyatifleri, yazılı açıklama yaparak, Lice'yi sahiplenme çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Gençlik ve toplumumuzun tüm direnen kesimleri aylardır Kürdistan’da soluk soluğa bir direniş geliştiriyorlar. Faşist Tayyip yönetimi özel savaş politikalarının en son aşamasını yani en vahşi saldırılarını Kürdistan’da uyguluyor. Şimdi Lice’de bunu yapıyor. Kürdistan’ın yurtsever onurlu halkını dağıtmak, parçalamak özcesi çökertmek istiyor. En son Kürdistan’ın birçok yerinde yaptığı gibi Lice’yi adeta ablukaya almıştır. Lice’de halkımızı zorla göçertmeye; her yere karakollar yapmaya, ormanlarımızı yakmaya koyulmuşlardır. Faşist askeri ve siyasi soykırımı derinleştiriyorlar. Öyle ise bizler de kesintisiz direnişlerle onurumuzla öz savunmaya geçmeliyiz" denildi.

'AKP VE İŞBİRLİKÇİLERİNE DAR EDELİM!'

Açıklamanın devamında, şu ifadelere de yer verildi:

"TC devleti, kendini halktan çaldıklarıyla saraylarda ve zırhlılarda korumaya alan Tayyip ve çeteleri yıllardır bu yöntemleri deniyorlar. Ancak yenilmekten kurtulamıyorlar. Yine yenilecekler ve Amed gençliği AKP’nin yenilgisinin garantisini bugünden itibaren vereceğini söylemelidir. Yanı başımızda Lice’nin yakılmasına, topraklarımızda işgalcilerin zülüm yağdırmasına, göz yummamalıdır. Amed’in yiğit gençleri ve genç kadınları nasıl öz yönetim direnişlerine öncülük ettilerse, şimdi de Lice için direniş ateşleri yakarak, barikatları, yürüyüşleri yaparak yaşamı AKP’ye, onun işbirlikçilerine dar etmelidir. 

Tayyip Erdoğan adlı Saray bozuntusu ve tüm soytarıları gençliğin ve halkımızın kararlığının karşısında bozguna uğrayacaklar. Lice direnişimiz halkımızın kurtuluşu ve işgalcilerin büyük yenilgisi ile sonuç alacaktır. Kopacak fırtınadan ve yaşanılacak kaostan korkun diyoruz onlara. Öz yönetim direnişleri ve Reber Apo’nun İmralı direnişi bizlere büyük zaferin ne kadar yakın olduğunu göstermiştir. Esas AKP’nin vahşi saldırılarının nedeni budur. Ancak bizler Amed gençliği olarak bir kez daha söylüyoruz zorla girdiğiniz toprağımızdan, evimizden, ülkemizden defolup gideceksiniz, halkımızın, şehitlerimizin kanına bulaşmış ellerinizi söküp atacağız. Kışın yaktığımız direniş ateşini yazın sıcağıyla buluşturalım ve artık edi bese diyelim."

'SOKAKLARA ÇIKALIM; SINIRSIZ OLALIM!'

Amed Devrimci Gençlik ve Genç Kadın İnisiyatifleri, tüm Amed gençliğine yaşadığı mahallerde binlere ulaşana kadar, sonuç alana kadar sokaklara çıkma çağrısında bulunurken, şunları da kaydetti:

"Herkes bildiği ve yapabildiğini yapmalıdır. Düşmanın tüm kurumları hedefimizdir ve sokaklar bizimdir. Ateşlerimiz karanlığı aydınlatmalı, işgalcileri yakmalıdır. Her Kürt genci, her Amed genci düşmana vurucu tarzı geliştirmelidir ve ne yapacağına kendisi karar vermelidir. Düşmana karşı sınırsız bir inisiyatifle halkımızın yüzünü güldürene, içini rahatlatana kadar savaşalım. Her genç ve genç kadın kendine bir Lice direniş mevzisi olarak bakmalı ve kendi inisiyatiflerini kurarak belli olan hedefe vurmalıdır artık. Halkımıza direnişte öncülük etmeli, beklememelidir. Zaferi yaratana kadar Reber Apo’yu, Kürdistan’ı, Amed’i  özgürleştirene kadar direniş!"