Gerilla, Şemdinli ve Çarçella’da vurdu

HPG ve YJA-Star gerillaları, Şemdinli ve Çarçella’da Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi. Eylemlerde çok sayıda Türk askeri öldürüldü.

Zagroslarda bulunan ANF savaş muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, gerilla güçleri 28 Temmuz sabah 04.30’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Sisê tepesine yerleşen Türk askerlerine yönelik eylem düzenledi.

Gerilla eyleminde çok sayıda mevzinin imha edildiği aktarıldı. Yerel kaynakların muhabirlerimize verdiği bilgilere göre, bu eylemde ölen ve yaralanan askerler oldu. Ancak eylemin sonucuna ilişkin net bilgi edinilemedi.

Diğer yandan, 28 Temmuz saat 10.30’da Çarçella’ya bağlı Bayê tepesinde bulunan Türk askerlerine yönelik bir eylem düzenlendi. Bu eylemde askerlerin barındığı çok sayıda çadır yandı. İlk bilgilere göre, burada 5 asker öldürüldü, çok sayıda asker ise yaralandı. Ölü ve yaralı askerlerin skorsky helikopterle alandan götürüldüğü bildirildi.

Eylemlerden sonra Türk savaş uçakları Xakurke, Zap ve Avaşin bölgelerini bombaladı. Bombardıman sonucu birçok yerde çıkan yangın halen devam ediyor.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Hakkari ve Çukurca’ya yönelik askeri sevkiyat son iki günde artmış bulunuyor.

HPG-BİM, eylemlere ilişkin henüz resmi açıklamada bulunmadı.