ANALİZ

Gerilla eylemleri her yerde-ANALİZ

Türk ordusunun imha operasyonları karşısında gerilla eylemleri her yerde büyük bir hızla devam ediyor. Gerilla eylemleri karşısında her gün ağır darbe alan Türk ordusu büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalıyor.

Gerilla eylemleri her yerde büyük bir hızla devam ediyor. Gelişen gerilla eylemleri karşısında Türk ordusu büyük kayıplar veriyor. 2016-2017 kışında “Nisan ayına kadar PKK gerillalarını bitireceğiz” diyen AKP hükümeti, 2017 baharında başta Medya Savunma Alanları olmak üzere gerilla alanlarına yönelik imha operasyonları başlattı. Bu çerçevede hava destekli birçok saldırı düzenledi. Ancak gerilla eylemleri karşısında ağır darbeler alan sömürgeci Türk devletinin işgalci ordusu büyük kayıplar vermeye devam ediyor.

GERİLLA EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Gerilla eylemleri hızla devam ediyor. Amed, Dersim, Tendürek, Botan, Zap, Zagros ve Şemzinan alanları başta olmak üzere gerillalar, bulunduğu her yerde sömürgeci Türk devletinin işgalci ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemektedir. “Nisan ayına kadar PKK gerillalarını bitireceğiz, kimse PKK’nin adını bile ağzına alamayacak” diyen AKP devlet yetkililerinden son süreçte ses- seda çıkmıyor. Gerilla güçlerinin bahar ile birlikte sahaya çıkışıyla işgalci Türk ordusu, her gün darbe üstüne darbe yiyor. Sözde Nisan ayına kadar gerillayı bitireceklerini söyleyenler ve bu çerçevede gerilla alanlarına saldıranlar, şu an arkalarına bakmadan kaçıyorlar.

Gerilla güçleri, Nisan ayının başlarında Amed’teki Özel Harekât polis binasına yönelik düzenlediği eylemin ardından yayılan gerilla eylemsellikleri, Tendürek alanında “Devrimci Operasyonlara” dönüştü. Tendürek alanında operasyona çıkan Türk askerlerini avlayarak, ağır darbeler vuran gerillaların eylemsellikleri, tüm Kürdistan dağlarına yayıldı. Gerilla karşısında her gün ağır darbe alan Türk ordusunun Botan alanında başlattığı imha operasyonun koordinesini taşıyan helikopter ile Zap alanında indirme yapmak isterken gerillalar tarafından vurulup düşürülen helikopterden sonra Türk devlet yetkilerinin tümden sesi kesildi.

‘ÇÖKTÜRME PLANI VE İMHA OPERASYONLARI’

24 Temmuz 2015 tarihinde faşist Türk devleti Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı imha operasyonu ile hava saldırıları düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 Mart 2013 tarihinde başlattığı “Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa” sürecini masada devirerek, Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Hareketine yönelik yeniden bir imha ve savaş konseptini devreye soktu. 7 Haziran seçimlerinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiyeli halkların demokratik direnişi karşısında ağır yenilgi alan AKP devleti, “Çöktürme Planı” ile Kürt halkına yöneldi. Ve 24 Temmuz 2015 tarihinde Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı hava saldırıları ardından Kürt halkına ve Kürt şehirlerine saldırarak Kürt halkının ve Kürt Özgürlük Hareketini imha etmeyi amaçladı. Bu amaçla başta Sur, Cizre, Nusaybin, Gever, Şemzinan, Silopi, Şırnak olmak üzere birçok Kürt şehrine saldıran Türk devleti, dünyanın gözleri önünde katliamlar yaparak insanlık tarihine kara bir leke olarak damgalandı.

TÜRK ORDUSU 2016 YILINDA BÜYÜK BİR YENİLGİYİ YAŞADI

2016 yılında ise Kürt Özgürlük Dağlarına yönelik imha operasyonlarını hızlandıran Türk ordusunun işgal girişimlerine karşı gerillaların geliştirdiği eylemlerle boşa çıkararak, Türk ordusuna ağır kayıplar verdirdi. Zap, Zagros, Metina, Haftanin, Şemzinan alanlarında ve gerilla bulunduğu tüm alanlarda gerilla eylemsellikleri “Devrimci Operasyonlara” dönüştü. Gerillanın geliştirdiği “Devrimci Operasyonlarda” ağır darbeler alan Türk ordusu, büyük bir kırılma yaşadı. Özellikle gerillanın geliştirdiği sabotaj, suikast eylemleri karşısında büyük kayıplar veren Türk ordusu, TAK’ın devreye girmesi ile birlikte büyük bir yenilgiyi yaşadı.

‘ZAP OPERASYONU VE GERİLLANIN DESTANI’

2016-2017 kışında ise “Nisan ayına kadar PKK’yi bitireceğiz, kimse PKK’nin adını bile ağzına almayacak” diyen Türk devlet yetkilileri bahar ile birlikte sahaya çıkan gerilla karşısında her gün darbe üstüne darbe yiyor. Gerilla eylemleri baharın sonunda artmaya başlayınca Türk ordusu, gerilla eylemlerinin önünün almak ve imha etmek amacıyla Tendürek, Botan, Amed, Garzan, Dersim başta olmak üzere birçok gerilla alanlarına yönelik imha operasyonları başlattı. Ancak gerçekleştirdiği bu imha operasyonları gerilla eylemleri karşısında başarısız kaldı ve işgalci Türk ordusu büyük kayıplar vererek birçok kez geri çekilmek zorunda kaldı. Ve bu çerçevede Kuzey Kürdistan dağlarında gerilla eylemleri karşısında yenilgi alan Türk ordusu, Medya Savunma Alanlarına yönelik imha operasyonlarını sürdürdü. Bu çerçevede 16 Haziran günü Medya Savunma Alanlarından Zap alanına yönelik imha operasyonu başlatan işgalci Türk ordusu, Temmuz ayının ortalarında 2008 yılı gibi büyük kayıplar vererek kaçmak zorunda kaldı. 2008 Yılında 100’ün üzerinde kayıp veren Türk ordusu, 9 gün boyunca süren Zap operasyonunda adeta arkasına bakmadan kaçtı. 2017 yılının Haziran ayında da aynı alana yönelik imha ve işgal operasyonu başlatan Türk ordusu, her gün gerilla eylemleri karşısında ağır kayıplar vererek 13 Temmuz günü geri çekilmek zorunda kaldı. İkinci Zap yenilgisini yaşayan işgalci Türk ordusu, Zap operasyonuna ilişkin HPG BİM’in yaptığı açıklamada da ortaya çıktı ki Türk ordusu Zap’ta hüsrana uğradı. İşte HPG BİM’in Zap açıklaması şu şekilde:

ZAP OPERASYONU…

“16 Haziran günü saat 21.45’te Güney Kürdistan sınırları içinde bulunan Qela Bedewê, Şehit Munzur, Şehit Xeyri tepeleriyle Gijnê köyü sırtlarını işgal etmek amacıyla başlatılan operasyon ilk dakikadan itibaren gerillalarımızın direnişiyle karşılaşmıştır.

İnsansız Hava Araçlarının (İHA) 24 saatlik keşif desteğiyle savaş uçakları, kobra tipi helikopterler ve karadan karaya füze ve toplarla bombalanan alanda güçlerimiz üstün bir irade ve kararlılık sergileyerek düşman mevziilerini sürekli ateş altında tutmuştur. Darbe alan işgal güçlerini sürekli değiştiren işgalci TC ordusu yine de amacına ulaşamamış, gerillalarımızın fedai tarzı karşısında tutunamamıştır.

8 Temmuz akşamı başlayıp 9 Temmuz saat 02.00’ye kadar adı geçen alanları savaş uçakları, kobra helikopterler, obüs ve havan toplarıyla aralıksız bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu askerlerini skorsky helikopterlerle alandan çekmek zorunda kalmıştır.

Gerillalarımız geçen 23 günlük süre içinde 69 kez düşman güçlerini hedeflemiş; sonucu tespit edilebilen eylemlerde toplam 142 düşman askeri öldürülmüş, 18 düşman askeri de yaralanmıştır. Bu süre içinde işgalci TC ordusuna ait 2 skorsky helikopter de darbelenmiştir.

TÜRK ORDUSUNUN KATLİAM SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Zap travmasının üzerinden atamayan Türk ordusu, gerilla eylemsellikleri karşısında her gün darbe üstüne darbe yemeye devam etmektedir. Özellikle “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Operasyonları” ile birlikte Çele, Gever ve Şemzinan alanları başta olmak üzere birçok gerilla alanlarında da gelişen gerilla eylemleri karşısında ağır darbeler yiyen Türk ordusu, kaybettiği motivasyonu tekrardan sağlamak amacıyla halka yönelik baskılarını artırmakta ve katliam saldırılarını sürdürmektedir.

‘AKP DEVLETİ SON DEMLERİNİ YAŞIYOR’

Türk ordusu her ne kadar Kürt Özgürlük Hareketini bitireceğini iddia etse de gerilla güçleri, 15 Ağustos ve 1 Haziran atılımlarının direniş ruhuyla varlığını hissettiriyor ve işgalci Türk ordusuna darbe üstüne darbe vuruyor. HPG BİM’in günlük açıklamalarında ve yerel kaynakların verdiği bilgilerden de görülüyor ki Türk ordusu, gerilla karşısında ağır darbeler yiyor. Bu direnişin topluma duyurulmasından korkan Erdoğan devleti, havuz medyasını harekete geçirerek, gerilla eylemlerinin ve sözüm ona “şanlı Türk ordusunun” yenilgisinin üstünü örtmeye çalışıyor. Medyaya yönelik baskılarını artırmaya çalışan Erdoğan, halkta bir korku furyası yaratmaya çalışıyor. Ancak gerçekleri öğrenen Kürt halkı ve demokratik Türkiye halkları, gerilla direnişleriyle sokaklara, meydanlara akıyorlar. AKP-Erdoğan devleti ise bu direnişler karşısında korkulu günlerini geçiriyor. Ve artan gerilla eylemleri karşısında son demlerini yaşıyor.