Gerilla ve peşmerge güçleri Kerkük cephesinde DAİŞ saldırısını önledi

DAİŞ çeteleri Kerkük’ün güneyinde HPG-YJA Star gerillaları ve peşmerge güçlerinin mevzilene dün gece saat 00:00 civarlarında saldırı girişiminde bulunurken, saldırı Kürt güçleri tarafından erken fark edilip önlendi.

DAİŞ çeteleri dün gece saat 00:00’da Kerkük’ün güneyinde Mektepxalıt alanında bulunan Yermok köyü civarlarında HPG-YJA Star gerillaları ve peşmerge güçlerinin mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. Saldırıyı erken fark eden Kürt güçleri anında ağır ve ferdi silahlarla sızma girişiminde bulunan DAİŞ çetelerinin bulunduğu alanı bombalayarak saldırı girişiminde bulunan çeteleri yoğun bir şekilde ateş altına aldı.

DAİŞ çeteleri yaklaşık bir saat süren karşılıklı ağır silah saldırısı sonrası geri çekilmek zorunda kaldı. Yaşanan çatışmada Kürt güçlerinin her hangi bir kaybı yaşanmazken, DAİŞ çetelerinin kayıpları hakkında her hangi bir bilgi elde edilemedi.

Çatışmaların ardında Koalisyon Güçleri’ne ait savaş uçaklar saat 06:00 civarlarında çatışmanın yaşandığı bölge üzerinde uçarken her hangi bir bombardıman gerçekleştirmediği öğrenildi.

 

...