Gerilla ve peşmergelere bayram ziyareti

Kerküklü siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, gerilla ve peşmergelere bayram ziyaretinde bulundu. Ziyarette ulusal kongrenin önemine vurgu yapıldı.

Ramazan bayramı vesilesiyle Kerküklü siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri gerilla ve peşmerge güçlerini ziyaret etti. Burada ortak bir basın açıklaması yapıldı. Tevgera Azadi adına Kerkük Eş Başkanı Rıhan Hemadi, HPG ve YJA Star Kerkük komutanlığı adına Nuğeyla Siverek ve Kerkük Demokratik Halk Cephesi Yönetim Üyesi Aram Kerküki konuştu. Yapılan ortak basın açıklamasında ulusal kongrenin önemine vurgu yapıldı.

‘KÜRDİSTAN’DAKİ BÜTÜN KRİZLERİN ÇÖZÜMÜ ULUSAL KONGREDİR’

Tevgera Azadi Kerkük Eş Başkanı Rıhan Hemadi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayramını kutladı ve ulusal birlik çalışmalarının Kürtlerin çözümü olacağını söyledi.

Bu bayramın Kürt halkının özgürlük ve birliği için KNK çatısı altında ulusal kongrenin gerçekleşmesine vesile olması dileklerinde de bulunan Hemadi, “Aynı zamanda tüm Ortadoğu’da ve özellikle Güney Kürdistan’da yaşanan siyasi, ekonomik ve toplumsal krizin çözümüne vesile olmasını diliyoruz. Biz Tevgera Azadi olarak Güney Kürdistan parti ve siyasi taraflardan isteğimiz bu bayram vesilesiyle bireysel ya da sadece kendi partilerinin çıkarlarını düşünmeyi bırakıp Kürdistan halkının ulusal çıkarlarını düşünmelerini gerektiğini belirtiyoruz. Bayramı bir kez daha bütün Kürdistan halkına kutluyoruz” diye konuştu.

‘HERKES ULUSAL KONGRE İÇİN ÇALIŞMALI’

HPG ve YJA Star Kerkük komutanlığı adına konuşan Nuğeyla Siverek de şunları belirtti: “Biz de HPG ve YJA Star Kerkük komutanlığı adına misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz. Gelmeleriyle mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tabi biz bu ziyareti çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Bu ziyareti sadece bayram ziyareti olarak ele almıyoruz. Biz bu ziyareti Kürt halkının barışı ve birlikteliği olarak ele alıyoruz. Bu kutlamalarının ulusal kongre ve zafere vesile olmasını diliyoruz. Bu bayramı savaş mevzilerinde mücadele eden Kürt güçlerine kutluyoruz. Kürt halkının üzerindeki saldırılara birlikte cevap verebilmek, uzman bir güçle başarı elde edebilmek için bu bayramın Kürt halkının barışına, birlikteliğine vesile olmasını diliyoruz.

İlk başta Ramazan bayramını HPG ve YJA Star gerillalarına ve savaş mevzilerindeki peşmerge güçlerine kutluyoruz. HPG’nin din dil ırk ulus farkı gözetmeksizin tüm Güney Kürdistan ve özellikle Kerkük halkının demokratik ulus ve toplumsal barış temelinde savunacağını biliyoruz. Bu bayramın ulusal kongre temelinde örgütlenmeye ve siyasi çelişkileri bırakıp birlikteliğe vesile olmasını diliyoruz. Bu temelde tüm Kürt güçlerine başarı biliyoruz.”