GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: Bugünleri şehitlerimize borçluyuz

HPG/YJA Star gerillaları: Bugün mücadelemizin bu düzeye gelmesini Haki Karer, Mazlum Doğan, Kemal Pir yoldaşlara ve bu mücadele için şehit düşenlere borçluyuz.

HPG/YJA Star gerillaları Mayıs ayı şehitlerine ilişkin şunları belirtti.

Felat Ezda:

2015’de partiye katıldım. Viranşehirliyim. Bugün Mayıs şehitlerinin yıldönümüdür. Haki Karer yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini anıyorum.

Kürdistan devriminin hemen hemen her gününde bedeller ödenmiştir. Onun için şehitler sadece bir güne sığdırılamaz. Her gün onları yaşamak ve yaşatmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur.

PKK bir şehitler partisidir. Şehitlerin gücüyle hamlesel gelişmeler yaratmıştır. Haki Karer yoldaşın şahadetiyle partileşmeye gidilmiştir. Şehitlere bağlılığı daima mücadeleyi daha yükselterek vermiştir. PKK’nin büyük mücadele diyalektiğinin özü bu gerçekliktir.

Düşman Önderliğimiz ve halkımız üzerinde acımasız bir işkence ve baskı uyguluyor. Bunun için gerilla her alanda Mayıs ayında devrimci bir operasyon başlattı. Bundan sonra mücadele her yerde daha fazla yükselecek. Zaten halkımız genç, yaşlı demede her yerde güçlü ve kutsal bir direniş sergilemektedir. Bu yıl farklıdır. Herkes mücadele içindedir.

Ben bir Êzidî genci olarak halkıma karşı yapılan katliam ve kırıma mücadele etmek için buradayım. Bu mücadele elbette tüm insanlık ve haklar içindir…Mehmet Tunç, Asya Yüksel yoldaşın bizlere emri daha fazla katılmak, mücadele etmek ve mutlak zaferi elde etmektir.   

Devrim Mardin:

Haki Karer yoldaş şahsında tüm mayıs ayı şehitlerini saygıyla anıyorum. Bugün onların bıraktıkları miras ve ışık sayesinde bu yolda yürüyoruz…Bugün Cizre’de Mehmet Tunçlar, Pakize Nayırlar, Asya Yüksel’ler şahsında hem halka, hem gerillaya bıraktıkları mirasın nasıl yaşatıldığı görülmüştür. Mayıs ayı şehitlerinin bizlere bıraktıkları mirasla bu yolda yürümeye, Demokratik özerklik devrimini gerçekleştirmeye ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayana kadar direnişimizi yükseltme kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Zınarin Zınar:

Bugün halklaşmış bir mücadele gerçekliği ortaya çıkmışsa bu büyük şehadetler ve onların yarattıkları değerler sayesindedir. AKP faşizmine ve diktatörlüğüne karşı verdiğimiz mücadele, Mayıs ayı şehitlerine ve tüm mücadele şehitlerine verdiğimiz sözün bir gereğidir. Önderliğimiz özgürleşene kadar, direnişimiz zafere ulaşana kadar mücadelemiz daha da büyüyerek devam edecektir.

Akif Bagok:

Bugün mücadelemizin bu düzeye gelmesini Haki Karer, Mazlum Doğan, Kemal Pir yoldaşlara ve bu mücadele için şehit düşenlere borçluyuz. Kuzey’de direnişin bu seviyeye gelmesi, Rojava’da gerçekleşen devrim, Ortadoğu ve dünyada PKK’nin insanlık için önemli bir güç haline gelmesi, bu şehitlerimizin bizlere inşa ettiği değerler sayesindedir. Bu vesileyle bu büyük şehitlerimizin önünde her zaman saygıyla eğileceğiz.