GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: Hareketimizin 38. yıldönümünü zaferle taçlandıracağız

PKK’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin konuşan HPG ve YJA Star gerillaları, “Halkımız ve dünya halkları özgür oluncaya kadar mücadelemizi büyüteceğiz” diyerek Kürdistan gençliğini PKK saflarında mücadele etmeye çağırdı.

‘HALKIMIZA, VERDİĞİMİZ ÖZGÜRLÜK SÖZÜNÜN ARKASINDAYIZ’

 

 

HPG gerillası Aram Fırat: Hareketimizin 38. kuruluş yıldönümünü kutlarken oldukça anlamlı ve tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Önder Apo küçük bir arkadaş grubuyla zor koşullarda mücadeleye başladı. PKK’yi bir parti veya dünyada kurulan herhangi bir hareket olarak ele alırsak, yanlış ele almış oluruz. PKK’yi ve Önder Apo’yu anlamak için PKK’nin çıkış yaptığı dönemin koşullarını, Kürt ve Kürdistan gerçekliğini iyi anlamak gerekir. Önder Apo’nun attığı ilk adımdan günümüze kadar hareketimiz mücadele hızından ve temposundan hiçbir şey kaybetmemiştir. Hareket ve halk olarak bu son süreçte tüm Kürdistan’da büyük bir mücadele içerisindeyiz. Mücadelemizi bugünlere getiren kahraman şehitlerimizin hayallerine ve miraslarına bir Apocu militan olarak sahip çıkacağız. Hareketimizin 39. yılında var olan direnişi daha da yükselterek zaferle taçlandıracağız. Halkımıza, verdiğimiz özgürlük sözünün arkasındayız. Halkımız ve tüm dünya halkları özgürleşinceye kadar mücadele bayrağı yükselecektir.

‘KÜRDİSTAN GENÇLİĞİ, PKK’NİN YARATTIĞI DEĞERLERİ SAHİPLENMELİDİR’

PKK’nin yarattığı değerleri, Kürdistan gençliği sahiplenmesi gerekiyor. Dünyadaki en kutsal şey insanların kendi toprağı, halkı ve dünyadaki ezilen halklar için mücadele vermesidir. Bunun için Kürdistan gençliğini ve halkımızı hep birlikte mücadeleyi yükselmeye çağırıyorum. Halkımız ve Kürdistan gençliği PKK’nin yarattığı değerleri sahiplenerek daha da büyütmelidir.

‘ÖZGÜRLÜK HAREKETİMİZ HER ADIMDA BÜYÜMEKTEDİR’

 

 

YJA-Star gerillası Berîtan Cudî: PKK’nin 38. kuruluş yıldönümünün bizim için çok önemli. Başta Önder Apo’nun, halkımızın ve dünya halklarının, devrim şehitlerinin ve dünya kadınlarının gününü kutluyorum. Özgürlük Hareketimiz her adımda büyümektedir. Hareketimizin verdiği mücadele sadece Kürt halkı için değil tüm ezilen halklar içindir. Ve her tetiğe bastığımızda sömürgeci güçlere beslediğimiz kin ve öfkeyi kusmaktayız.

‘PKK, KIRK YILDIR YARATILAN DEĞERLERDİR’

 

 

HPG gerillası Serhat Xelat: PKK’nin 38. yıldönümünü kutluyorum. PKK’yi PKK yapan yaşanan tüm zorluklara güç getirebilmesidir. Bugün faşist Türk ordusu bütün gücüyle saldırmasına rağmen Hareketimiz karşısında başarılı olamıyor. Hareketimiz kırk yıldır yaratılan değerlerle yürümekte ve büyümektedir. Küçük bir grupla zor koşullarda çıkış yapan hareketimiz, halka verdiği güvenle bugün milyonların peşinde yürüdüğü bir hareket haline geldi.