Gerillalar kararlı: Önderliğimiz ve halkımızı özgürleştireceğiz!

HPG ve YJA-Star gerillaları, PKK'nin dünya halkları için de zafer umudu haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu direnişimiz Önderliğimiz ve halkımız özgürleşinceye kadar devam edecektir" mesajını verdi.

PKK’nin 39. kuruluş yıl dönümünü Medya Savunma Alanları'nda coşkuyla kutlayan HPG ve YJA-Star gerillaları, ANF'ye konuştu...

'EN KUTSAL MİRASIMIZ'

Gülbahar Demhat: "Başta Önder Apo’nun, halkımızın ve dünya halklarının, devrim şehitlerinin ve dünya kadınlarının gününü kutluyorum. PKK, Kemaller'in, Hayriler'in ve Agitler'in bize bıraktığı en kutsal mirastır."
Şoreş Botan: "PKK’nin ilanı, Kürt halkının özgürlükteki ısrarı ve kendisine dayatılan köleliğe sessiz kalamayacağının ilanıydı. Öncüsüz kalan Kürt halkının öncülüğünü üstlendi. PKK inkâr ve imha sistemi altında Kürdün baş aşağıya giden kaderine 'dur' dedi. PKK, yok oluşa giden Kürt halkının, özgürlük umudunu dirilten ve yükselten bir sürecin başlangıcı oldu. Bu bakımdan Kürdistan ve Kürt toplumu açısından etkilemekten ziyade belirleyici olma konumu vardır.” 

'DÜNYA HALKLARININ ZAFER UMUDU OLDU'

Vejin Welat: "Kürdün bitirildiğinin düşünüldüğü anda 29. isyan olarak ortaya çıkan PKK hareketi, Kürt toplumunun tarihini yeniden yazdı. Dünya gençlik hareketi öncülüğünde gerçekleşen ve tüm dünyayı saran halkların özgürlük mücadelesine, Kürt halkı da PKK öncülüğünde kendi kimliği, iradesi, öz gücüyle dâhil oldu. Bugünkü mücadelesiyle PKK dünya halklarının zafer umudu oldu."

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR...'

Navdar Tirej: "PKK hareketinin yürüttüğü gerilla mücadelesi geçmişten günümüze büyüyerek gelmiştir. Bugün dünyanın baş edemediği DAİŞ çete güruhlarına karşı Kürdistan gerillası mücadele etmektedir. Yine gerilla alanlarına yönelik Türk ordusunun saldırılarına ve yoğun tekniğine karşı kahramanca direnmektedir. Bu direnişimiz Önderliğimiz ve halkımız özgürleşinceye kadar devam edecektir.”  

'KADINI KÜLLERİNDEN YARATTI'

Şilan Kobanê: "PKK hareketi insanlığın umudu olduğu kadar dünya kadınlarının da umudu haline gelmiştir. Aslında hareketimiz toplumda her yönüyle sömürülen kadını yeniden küllerinden yarattı. Toplumda hiçbir yeri ve rolü olmayan kadını yücelterek tekrardan toplumda öncü bir konuma taşıdı. Bu da Önder Apo ve hareketimizin geliştirdiği mücadeleyle kazanıldı. Bir kadın gerilla olarak Saralar'ın bize bıraktığı kadın direniş çizgisini zafere ulaştıracağız."

'BÜYÜYEREK SALDIRILARI ENGELLEDİ'

Çiya Rûbar: "Kapitalist güçler tarih boyunca genelde Ortadoğu özelde de Kürdistan coğrafyası üzerinde emperyal çıkarları doğrultusunda defalarca kargaşa ve kaos ortamları yaratmışlardır. Hareketimiz bu koşullar altında büyüyerek bu saldırılar karşısında durdu. Türkiye ve onun uzantısı olan DAİŞ çetelerine karşı son süreçte de görkemli bir direniş ortaya koyuyor. Hareket olarak bu gerici güçlere karşı direndik ve direnmeye devam edeceğiz. Biz de PKK hareketi olarak başta Kürdistan halkları olmak üzere, ezilen tüm halkların yanında olacağımızı ve bu uğurda sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”