Gerillalardan Çelê'de ağır silahlarla eylem

HPG/YJA Star gerillaları Çelê'de Türk askerlerine yönelik ağır silahlarla eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8 Nisan günü saat 10.30 - 12.30 arasında gerillaların Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesinde bulunan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirdiğini belirtti. HPG, mevzilerin ve konteynırların etkili bir şekilde vurulduğu eylemde; 1 asker öldürülürken, 3 konteynır da darbelendiğini ifade etti. HPG, “Yine güçlerimiz saat 11.00’de RPG-7 roketatar ve suikast silahlarıyla tepede bulunan askerleri vurmuştur. Burada 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır” dedi.

bugün saat 07.00’de Şehit Cihat tepesinde bulunan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirdiğini vurgulayan HPG, bu eylemde bir mevzinin imha edildiğini ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini kaydetti..

HPG açıklamasında, “6 Nisan günü saat  TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Aalanlarımızdan Kandil bölgesine ile Avaşin alanına bombardıman düzenlemişti. Bu bombardımanlar sonucu 2 Gerillamız ile bağlantı sağlanamadığını açıklamıştık. Görevde bulunan 2 Gerilla arkadaşımız bombardımanlar sonucu şehit düşmüştür.

7 Nisan günü Zagroslarda Gerilla birliğinde görevi başında bulunan Erdal arkadaşımız yıldırım çarpması sonucu Kürdistan özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır” denildi.

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Asya Serdar
Adı Soyadı: Zilan Endakçı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sabiha - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2017 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Roj Rodi
Adı Soyadı: Şilan Sayak
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Güneş - Cengiz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2017 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Erdal Berçelan
Adı Soyadı: Cenk Bahadır
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Necima - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2017 / Zagros