Gerillalardan Gever ve Şemdinli’de işgalci Türk ordusuna eylem

HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi sürüyor. Gerillalar hamle kapsamında Şemdinli ve Gever’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesine ilişkin şunları belirtti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ve Şemzinan (Şemdinli) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir.

3 Temmuz günü saat 04.30’da YJA Star güçlerimiz, Şemzinan ilçesine bağlı Tisê köyü yakınlarında bulunan bir tepedeki işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

YJA Star güçlerimiz, 2 Temmuz günü saat 11.20’de Gever ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesindeki düşman askerlerini hedeflemiştir. Tepede bulunan mevzii ve iş makinelerinin hedeflendiği eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”