Gever’de patlamamış mühimmat tehlikesi

Hakkari’nin Gever ilçesinde 40 gündür Saray çeteleri tarafından sürdürülen arama tarama faaliyetine rağmen halen birçok noktada bulunan patlamamış mühimmatlar, ciddi bir tehlike teşkil ediyor.

Hakkari’nin Gever ilçesinde 40 gündür Saray çeteleri tarafından sürdürülen arama tarama faaliyetine rağmen halen birçok noktada bulunan patlamamış mühimmatlar, yasağın yarı zamanlı olarak kaldırılması ile evlerine dönen ilçe sakinleri için tehlike saçmaya devam ediyor.

Soykırım operasyonlarının yürütüldüğü Gever’de 'sokağa çıkma yasağı' 79 günün ardından yarı zamanlı olarak kaldırıldı. Gever’e dönen ilçe sakinleri için tehlike henüz bütünüyle ortadan kalkmış değil. Yasak henüz devam ederken yapılan "operasyonlar bitti" açıklamasının ardından 40 gün süren arama tarama faaliyetine rağmen ilçenin birçok noktasında saldırılar sırasında kullanılan patlamamış mühimmatlar oldukları yerde.

Özellikle Cumhuriyet, Güngör, Eski Kışla, Orman, Dıze ve Mezarlık mahallelerindeki molozların arasında ve bahçelerde patlamamış el bombası, havan mermisi ve çeşitli patlayıcılara rastlamak mümkün.

Evlerinin yakılıp yıkılmasına, eşyalarını talan edilmesinin yanı sıra patlayıcı madde tehdidi altında bulunan ilçe sakinleri, bu duruma Cizre ve Silopi’de benzer şekilde geride bırakılan patlayıcılar nedeniyle ölümlerin yaşandığını hatırlatarak tepki gösterdi.