Gever’e geri dönüşler sürüyor

Saray çetelerinin yıktığı Gever'e dönüşler sürerken, halk yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için belediye ekipleri çalışmalarına başladı.

Saray çetelerinin yıktığı Gever'e dönüşler sürerken, halk yaralarını sarmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için belediye ekipleri çalışmalarına başladı. 

Hakkari’nin Gever ilçesinde 79 gün devam eden saldırılar nedeniyle devlet güçleri tarafından savaş alanına çevrilen kente dönüşler devam ediyor. İlçeden zorla göç ettirildikten sonra çevre il ve bölgelere yerleşen binlerce kişi, Hakkari-Gever yol ayrımında bulunan Yeniköprü jandarma kontrol noktasını ve ilçe girişlerinde oluşan yoğun araç kuyruğundaki çileli bekleyişi sürerken, gece saatlerinde ilçeye giremeyen halk ise polisin keyfi uygulamalarından kaynaklı araçlarında sabahlamak zorunda kalıyor. 

Çatışmaların yoğun yaşandığı, Güngör, Cumhuriyet, Orman, Kışla, Mezarlık ve Dizê mahallelerindeki evlerine geri dönmeyi başaran aileler ise yaralarını sarmaya başladı. Ağır silahlarla neredeyse yıkılmadık evin kalmadığı mahallelerdeki insanlar, enkaz altındaki eşyalarını çıkarıp bahçelerinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Karşılaştıkları yıkıma öfkeli olan Geverliler, yaralarını sarmak için kolektif bir şekilde çevre temizliğine de başladı. 

Yarı zamanlı olarak devam eden kuşatmaya rağmen yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeye çalışanların yaralarının sarılması için Gever Belediyesi tarafından da çalışmalar başlatıldı. 

Belediye bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu, Güngör Mahallesi'nde yakılıp yıkılan evlerin hasar tespitlerini gerçekleştiriyor. Güngör Mahallesi'ndeki tespitlerin ardından diğer noktalara geçecek olan komisyon üyeleri ise kısa bir süre sonra hazırlayacakları raporları kamuoyu ile paylaşacak. 

Mağdur edilenlerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için sıcak yemek dağıtımına başlayan belediye ekipleri, çok kısa bir süre içinde yurttaşların barınma sıkıntılarını gidermek için kampanya da başlatacak.