Görgü tanıkları konuştu: Temel'i Heron vurdu

Kahniyareş mevkiinde Heron tarafından vurulan köylülerden ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Mehmet Temel'in annesi, kendisini almak köye gelen oğlunun Heronlar tarafından vurulduğunu söyledi.

Olay yerine giden görgü tanıkları ise, "Orada bulunanlar sivillerdi. Yani gazetelerin yazdığı 'terörist' falan yoktu. Olay yerinde bir tek patlama izi vardı. Patlama izi Heron saldırısına benziyordu" dedi.

Hakkari merkeze Bağlı Oğul (Talê) köyüne Bağlı Ezîzanê mezrası yakınında bulunan Kahniyareş mevkinde Heron (insansız hava aracı) tarafından vurulan 4 köylüden ağır yaralanan Mehmet Temel, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan İsmail Aydın, İbrahim Sak ve Musa Tarhan'ın ise hastanedeki tedavileri devam ediyor.

'OĞLUM SİVİLDİ, KÖYE BENİ ALMAYA GELİYORDU'

Yaşananlardan hemen sonra olay yerine giden Mehmet Temel’in annesi Sima Temel, oğlunun sivil olduğunu ve köye kendisini almak için geldiği sırada Heron tarafından vurulduğunu belirtti. Anne Temel, yaşananları şöyle aktardı: "Oğlum öğlen saatlerinde beni almak için köye geldi. Van’da bir yıldır tutuklu bulunan babasına bayram ziyareti için gidecektik. Ben de kendisine akşam servisle geleceğimi söyleyince o da arkadaşları ile köyün altındaki Kanireş'te piknik yapmaya gideceklerini, öğlen yemeğini yedikten sonra şehre geleceğini belirterek yanımdan ayrıldı. Öğlen namazını kılıyordum ki bir patlama oldu. Aşağıya indiğimizde oğlumu kanlar içinde bulduk. Oğlumu Heronlar vurdu."

Eşinin inşatlarda çalışarak yaşamını sürdürdüğü belirten Naciye Temel de, "Eşim saat 13.00’da köye gitti. Gitmemesini istedim ama hemen döneceğini söyledi. Bilmiyordum ki Mehmet’im bana kanlar içinde geri gelecek. Bilmiyordum ki sabilerimle beni yalnız bırakacak. Eşim inşaatlarda tesisat işi yapar, ne köyle ne de kimseyle alakası yok. Köydeki annesini almak için gitti ama kanlar içinde cenazesi geldi” dedi.

‘YOLUN KENARINDA YARALI YATIYORLARDI’

Olay yerine ilk giden ve güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen görgü tanığı, yaralıları hastaneye kendi imkanlarıyla yetiştirdiklerini belirterek, “Patlamadan sonra köyden Hakkari’ye geliyordum. Kanireş mıntıkasında Musa ile İbrahim’i yaralı olarak köye doğru giderken gördüm. Onlar Mehmet ve İsmail’in öldüğünü söylediler. Onların bulunduğu yere vardığımda Mehmet ve İsmail’i kanlar içinde gördüm. İkisini Mehmet’in arabasının arkasına koydum. Ve o arabayla hastaneye getirdim” diye konuştu.

'OLAY YERİNDE BULUNANLAR SİVİLLERDİ'

Olay yerine giden diğer bir görgü tanığı ise, “Olay yerine vardığımızda Mehmet hareketsiz yatıyordu. Orada sadece iki yaralı vardı. Başka da kimse yoktu. Orada bulunanlar da zaten sivil kıyafetliydiler. Yani gazetelerin yazdığı 'terörist' falan yoktu. Olay yerinde bir tek patlama izi vardı. Patlama izi Heron saldırısına benziyordu” ifadelerini kullandı.