Gökalp'ı binler toprağa verdi

Sûr direnişinde yaşamını yitiren Ahmet Gökalp kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Amed'in Sûr ilçesindeki özyönetim direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Gökalp Muş'un Varto ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Gökalp'in Amed Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi Varto ilçesine bağlı Goma Xan köyüne getirildi. Köy girişinde aralarında DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından, "Şehid namirin" sloganları eşliğinde karşılanan Gökalp'in cenazesi, omuzlar üstünde köy mezarlığına getirildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Gökalp'in fotoğraflarının bulunduğu posterleri taşıyan kitle sık sık, "Biji serok Apo", "Şehio namirin" sloganları attı. Gökalp'ın cenazesi, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra köy mezarlığında defnedildi. 

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için "çerxa soreşe" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından konuşan DBP Gimgim İlçe Eşbaşkanı Mahir Yılmaz, "Bu büyük direnişin bedeli de çok büyüktür. Ahmet arkadaşımız ne ilk şehidimiz ne de son şehidimizdir. Kürt halkı 21. yüzyılda artık statüsüz yaşayamaz, haklarından da vazgeçemez. Kim ne derse desin Kürt halkının isteği demokratik özerk Kürdistan'dır" diye belirtti.

Baba Mehmet Şirin Gökalp ise, "Başkan Apo'nun başı sağ olsun. Kürt ve Kürdistan halkının başı sağ olsun. Oğlum Kürt ve Kürdistan'ın şehididir" dedi.

Ağabey Remzi Gökalp da, "Bize dert olan tek şey kardeşimin ve diğer arkadaşlarının insanlık dışı yöntemlerle şehit edilmeleri ve cenazelerine yapılanlardır. Kardeşim Kürdistan şehididir, Kürt halkının şehididir" şeklinde konuştu.

Aile Goma Xan köyünde taziyeleri kabul edecek.