Görgü tanıkları: Polis Nihat Kazanhan'ı hedef gözeterek öldürdü

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın katledilmesiyle ilgili duruşmanın 7'ncisi görüldü. Görgü tanığı, polisin Kazanhan'ı hedef gözeterek katlettiğini belirtti. Duruşma, 12 Ağustos'a ertelendi.

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın katledilmesiyle ilgili duruşmanın 7'ncisi görüldü. Görgü tanığı, polisin Kazanhan'ı hedef gözeterek katlettiğini belirtti. Duruşma, 12 Ağustos'a ertelendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak 2015 tarihinde evinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynarken polisler tarafından katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın 7'nci duruşması görüldü. Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık polis Mehmet Nuri Baki Göçmez'nin tutuklu bulunduğu Ankara Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer sanık polisler Ufuk İmi, Gürcan Turak ve Oğuzhan Çalışkan ise Mardin Kadastro Mahkemesi SEGBİS salonundan duruşmaya katıldı.

Duruşma salonunda ise Kazanhan'ın ailesi ile Ankara, Amed ve Şırnak barolarını temsilen avukatlar hazır bulundu.

GÖRGÜ TANIĞI: ÇOCUKLARI DOĞRUDAN HEDEF ALIP ÖLDÜRDÜ

Duruşmada dinlenen görgü tanıklarından İdris Sayaca, cinayet günü  İpek Yolu'nun karşısında 3 polisin durduğunu, çocukların taş atmasıyla beraber ortada duran polisin 'yeter lan' dedikten sonra arabadan silah getirdiğini ve çocukları doğrudan hedef alacak şekilde 3-4 el ateş ettiğini söyledi. 

Görgü tanıklarından Fırat Sayaca da, polisin Kazanhan'ı vurmasından sonra olay yerine yüzü kapalı bir özel harekâtçının geldiğini ve bir şeyler topladığını anlattı.

Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan Elçi ve ailenin avukatı Rojhat Dilsiz de, cinayet zanlısı polisin tutukluluk halinin devamını istedi. Ankara Barosu adına konuşan avukat Hasan Erdoğan ise tutuksuz yargılanan kamu görevlilerinin de tutuklu olarak yargılanması gerektiği vurguladı.

BABA KAZANHAN: YÜREĞİMİZİ YAKTI!

Baba Ali Kazanhan ise "Biz adalet istiyoruz, her şey ortadadır. Allah o katilin cezasını versin! O yüreğimizi yaktı! Adalet yerini bulsun, katil en büyük cezayı alsın" dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık polisin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 12 Ağustos 2016 tarihinde görülecek.