Gündüz Akmeşe Amed’de son yolculuğuna uğurlandı

Amed’in Sur ilçesindeki öz yönetim direnişinde 16 Ocak’ta yaşamını yitiren ve cenazesi aylarca verilmeyen Gündüz Akmeşe, uğruna can verdiği Amed'de son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in Sur ilçesindeki öz yönetim direnişinde 16 Ocak’ta yaşamını yitiren ve cenazesi aylarca verilmeyen Gündüz Akmeşe, uğruna can verdiği Amed'de son yolculuğuna uğurlandı. Aylarca eşinin cenazesini alabilmek için nöbet eyleminde bulunan Emra Akmeşe, "4 aydır seni bekliyordum" diye sarıldığı mezarın başında, uzun süre ayrılmadı. 

Amed’in Sûr ilçesindeki öz yönetim direnişinde 16 Ocak'ta yaşamını yitiren ve cenazesi 2 ay ilçede mahsur kaldıktan sonra Antep belediye mezarlığına defnedilen Gündüz Akmeşe'nin cenazesi, DNA işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınarak, Amed'e getirildi. Cenazenin Yeniköy Mezarlığı'na getirildiği esnada eşi Emra Akmeşe ve annesi Fatma Akmeşe, morg önündeki asılan resmine sarılarak "Seni bekliyorduk" diye feryat etti. 

Törene HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, MEYADER, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra Sur'un direnişinde yaşamını yitiren ve aylarca cenazeleri için nöbet tutan aileler katıldı. Sık sık, "Katil Erdoğan", "Bijî berxwedana Sûrê" ve "Bijî berxwedana YPS" sloganları atılan törende, saygı duruşunda bulunuldu. 

Akmeşe'nin PKK bayrağına sarılan cenazesi, Sur direnişinde yaşamını yitiren Erdal Tekin'in mezarının yanına gömüldü. Törende konuşan MEYADER Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle, öz yönetim alanlarında yaşamını yitirenlerin mücadelesi önünde saygı ile eğildiklerini dile getirdi. Dicle, ailelerin 4 aydır ısrarla cenazelerini beklediğini de söyledi. 

Törenin ardından Gündüz Akmeşe'nin eşi Emra Akmeşe, mezara sarılarak, "Allah senin hakkını kimseye bırakmasın. 4 aydır seni bekliyordum. Bir parçam gitti. Sen gittiğinden beri evimin kapısı kapandı" diyerek, dakikalarca mezarın başında bekledi. 

Akmeşe için Kayapınar’a bağlı Huzurevleri Mahallesi'ndeki Şeqlat Taziyeevi'nde taziyeler kabul edilecek.