Güney Kürdistan Tarım Bakanı: Sêmalka açılsın

Tarım Bakanı Abdulsettar Mecîd, Sêmalka sınır kapısının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Siyasi çelişkilerin temel insani konulara yansımasının doğru olmadığını söyleyen Güney Kürdistan Tarım Bakanı Abdulsettar Mecîd, Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapatılmasının hem Rojava Kürdistanı’na hem de Güney Kürdistan’a zarar verdiğini söyleyerek kapının bir an önce açılması gerektiğini kaydetti. 

16 Mart tarihinden bu yana Rojava Kürdistanı’na açılan Sêmalka Sınır Kapısı’nın Güney Kürdistan hükümeti tarafından kapatılmasının her iki tarafa da zarar verdiğini söyleyen Mecid, Rojava ile Güney Kürdistan sınır kapısının kapatılmasını kınadı.

Güney Kürdistan’da yayın yapan ROJ News ajansına konuşan Güney Kürdistan Tarım Bakanı Mecid, ‘’Sêmalka kapısının kapatılması Rojava’ya ne kadar zarar veriyorsa, Başur’a da aynı şekilde zarar veriyor. Bu nedenle bu uygulamayı yapanlar tutumlarını gözden geçirmelidirler” dedi.

BAKAN’DAN BAŞBAKAN’A SÊMALKA’YI AÇIN ÇAĞRISI

Kürtler arasındaki ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini kaydeden Mecid, Güney Kürdistan hükümetine ve Başbakanına ‘’sınırı açın’’ çağrısı yaptı.

Abdulsettar Mecîd sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi çelişkiler nedeniyle Rojava’daki kardeşlerimize Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapatılması, siyasi çelişkilerin insani konulara yansıtılması yanlıştır. Yurttaşlarımız siyasi çelişkilere kurban edilmemeli.’’