GÖRÜNTÜLÜ

‘Halkımızı özgür alanlara aktarıyoruz’

DAİŞ çetelerinden kaçan Minbic’lilerin, Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının özgürleştirdiği alanlara akını sürüyor. Savaşçılar sivilleri güvenli noktalara naklediyor.

1 Haziran 2016 günü başlatılan ‘Minbic’i özgürleştirme hamlesinde şu ana kadar onlarca köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştiren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları batı, doğu, güney ve kuzey yönlerinden adım adım kent merkezine ilerliyor.

Minbic kent merkezinde hala sivillerin bulunması, DAİŞ çetelerinin sivilleri canlı kalkan olarak kullanması ve DAİŞ çetelerinin yoğun mayınlama yapması nedeniyle Minbic Askeri Meclisi savaşçıları kontrollü bir şekilde ilerliyor.

Ancak Minbic Askeri Meclisi savaşçıları şu ana kadar binlerce sivili de DAİŞ çetelerinin elinden kurtararak özgür alanlara aktardı.

ÖZGÜR ALANLARA GELEN SİVİLLER: KURTULDUK

Dün Minbic kent merkezinden yüzlerce sivil Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının özgürleştirdiği alanlara doğru akın akın geldi. Ve şu sıralarda hala gelişler sürüyor.

Sivillerin özgür alanlara doğru akın etmesi nedeniyle DAİŞ çeteleri sivillerin kaçış yönlerine doğru ağır silahlar ile taramaya başladı. DAİŞ çetelerinin taraması nedeniyle bir çok sivil kentten çıkış yapamıyor.

Öte yandan kentten çıkış yapmaya çalışan birçok sivil ise DAİŞ çetelerinin tuzakladığı mayınların kurbanı oluyor.

Kurtulan Minbic’liler ise, 2014 yılından bu yana DAİŞ çetelerinin işgali altında olan bölge de halkın baskı, zulüm, talan, işkence ve katliamlar gördüğünü de dile getirirken, zorda olsa DAİŞ çetelerinden kurtulduklarını, artık özgürce yaşayabileceklerini ifade etti.

SAVAŞÇILAR: HALKIMIZI GÜVENLİ ALANLARA AKTARIYORUZ

Mınbıç Askeri Meclisi savaşçıları ‘ Minbic’i özgürleştirme hamlesi ‘ kapsamında ev ev, sokak sokak kent merkezine doğru ilerlediklerini, hem kente bulunan sivillerin can güvenliği nedeniyle hem de DAİŞ çetelerinin yaptığı yoğun mayınlama nedeniyle daha dikkatli davrandıklarını ve kontrollü bir şekilde ilerleyişlerini sürdürdüklerini söylüyor.

DAİŞ çetelerinin işgali altındaki kent merkezinden kaçarak gelen sivilleri ise güvenli alanlara aktardıklarını söyleyen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, gelen sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının kısıtlı imkanlara rağmen karşılanmaya çalışıldığını kaydederken, en kısa zamanda Minbic halkına zaferi müjdeleyeceklerini vurguladılar.