GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da Bakur halkı ile dayanışma gecesi

Almanya’nın Hamburg kentinde Bakur halkıyla dayanışma gecesi düzenlendi. PKK’nin kuruluş tarihine denk gelen gecede, coşkulu kutlamalar yapıldı.

Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu'nun (KOMAV) sözcüsü Ahmet Aktaş bir konuşma yaparak, PKK’nın kuruluş döneminde bu yana yaşanan gelişmelere ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rolüne dikkat çekti. Dünyada Fidel Castro, Che Guevara, Mao gibi liderlerin olduğunu belirten Aktaş, bunlar için kimse kendini yakmadığı, kimse kendini feda etmediğini ifade etti. Bu günlerde Rojava’da Öcalan’ın öngördüğü kadın devrimiyle PKK’nin kuruluş döneminde hayal edilemeyen bir gelişmenin yaşandığını diyen Aktaş, Erdoğan rejiminin ondan çok korktuğunu söyledi.
 
Gecenin kültür programında çocuk korosu, Koma Renge Nû, Zozan Zudem, Attila-İbo ve Garip Dost müzik dinletileri sunarak, Govenda Sipan Amara ve şiar Şiwan sahne aldı. Coşkulu bir ortamda geçen kutlamada son 37 yılda yaşanan muazzam gelişmeleri derleyen bir sinevizyon gösterildi.