HDP'li Çelik: Ne yapacağımıza halk karar verecek

HDP ve DBP'liler Hakkari'de halkla bir araya geldi. HDP Milletvekili Çelik, bundan sonraki yol haritalarını halkın çizeceğini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) üç milletvekilinin cezaevinde olduğu Hakkari’de, HDP ve DBP’liler halkla buluştu. HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve HDP ile DBP’li yöneticiler, çarşı merkezinde halkla bir araya geldi. Siyasetçiler, bir çay bahçesinde oturarak halkla sohbet etti, fikir alışverişinde bulundu. 

Çelik, partinin her kararının halkla birlikte alınacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Maalesef bugünlerde '90’lı yılları aratmayacak uygulamalar yapılıyor. Biz hiçbir zaman olduğumuz noktadan bir adım geri atmadık. Bugün, Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan’ın tutuklanmasından sonra ve daha önce görevden alınan belediye eş başkanlarımızın tutuklandığı ve yerlerine kayyum atandığı kentteyiz. Burada halkın seçilmiş iradesi ile birlikte bütün kurumlarımız görmezden geliniyor, yok sayılıyor. Siz Hakkari halkının iradesini kabul etmiyorsanız, çözümünüz ne? Burada halkın talepleri nasıl çözülecek? Bizler bir karar aldık. Çalışmaları durdurduk. Çünkü parlamento baypas edilmişti. Çözüm demokratik siyasete ısrar etmekten geçiyor. Çözüm tüm halkların kendisini ifade ettiği yeni bir anayasadan geçer."

HD Milletvekili Çelik, bundan sonra ne yapacaklarına halkın karar vereceğine dikkati çekti.

HDP’li vekiller, hafta boyunca kentte temaslarda bulunacak.