HDP'li vekil Yiğitalp hakkında 'zorla getirilme' kararı

Amed’de 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında “zorla getirilme” kararı çıkarıldı.

HDP Amed Milletvekili, partinin siyasi faaliyetleri kapsamında Amed’de düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle 11 yıldan 28 yıla kadar varan hapis cezaları ile yargılanıyor.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yiğitalp, “örgüte üye olmak”, "örgüt propagandası yapmak", “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak”, “halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “görevi yaptırmamak için direnmek”le suçlanıyor.

Yiğitalp'in katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan avukat Cihan Aydın, Yiğitalp'in meclisteki yasama faaliyetleri ve üyesi olduğu HDP'nin olağanüstü kongre hazırlıkları nedeniyle yoğun olduğu için duruşmaya gelemediğini bildirdi.

Avukat Aydın, bu gerekçeyle duruşmanın ertelenmesini istedi.  Ancak ara kararın açıklayan mahkeme heyeti, Yiğitalp hakkında "zorla getirme" kararı vererek davayı Eylül ayına erteledi.