HDP’li vekiller Sur halkını ziyaret etti

HDP milletvekilleri ile Sur Platformu, etrafı bariyerler ile kapatılan ancak buna rağmen yıkıma karşı evlerini terk etmeyerek direnen Sur halkını ziyaret etti.

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu ile HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sibel Yiğitalp Amed’in Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkıma karşı evlerini terk etmeyerek direnen aileleri ziyaret etti. Tek tek aileleri ziyaret eden platform ile milletvekilleri, halkın Sur’un yıkımına karşı tepkilerini dinledi.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 3 gündür bariyerler ile etrafı kapalı olan mahallelere sert tepki göstererek, Sur’un bariyerler ile halka kapatılmaya çalışıldığını aktardı. Sur’da yıkıma karşı halkın büyük bir isyanı olduğunu söyleyen Beştaş, evlerini terk etmek istemediklerini kaydetti. Beştaş, “Nasıl ki halk Cerattepe’de, Gezi’de yapılanlara karşı çıktıysa, Sur halkı da aynı tepkiyi yıkıma karşı veriyor” dedi.

‘SUR HERKESİN NEFES ALDIĞI YERDİR’

Beştaş, AKP’nin Sur üzerinden büyük paralar kazanmak istediğini söyleyerek, para uğruna bir tarihi, kültürü, kimliği yok etmeyi hedeflediğini dile getirdi. Beştaş, “Onlar için Sur bir şey ifade etmiyor olabilir, ancak bizim için tarihimiz, kültürümüz, kimliğimizdir. Hepimizin nefes aldığı tek yerdir. Geçmişimizdir, geçmişimizin yıkılmasına izin vermeyiz. Yıkım durdurulsun” diye çağrıda bulundu.

‘AYRIMCILIĞA SON VERİN’

Tarihin yok olmasına karşı direnenlere seslenen Beştaş, “Bu yıkım İstanbul, İzmir ya da herhangi bir yerde olmuş olsaydı. Bu kadar sesiz kalmazdınız. Ses verirdiniz. Sur olduğu için susuyorsunuz. Bu ayrımcılığa son verin artık. Tarihin yok edenlere karşı tek ses olalım” çağrısında bulundu.