HDP: Yasağı tanımıyoruz, mitingimizi yapacağız

Diyarbakır Valiliği'nin yasak kararını tanımadıklarını belirten HDP, yarın HDP Amed il binası önünde saat 17.00-19.00 arasında mitingi gerçekleştireceklerini belirtti. Amed halkına mitinge katılma çağrısı yaptı.

HDP Amed İl Örgütü'nün 5 Haziran "Darbeye karşı demokratik direniş" şiarıyla İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirmesi planlanan mitingin valilikçe yasaklanmasına ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. HDP İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Cabbar Leygara'nın da katıldığı toplantıda konuşan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ömer Önen, HDP'nin İzmir, Adana ve Amed mitinglerinin valiliklerce yasaklanmasına tepki göstererek, "Buna karşı halkımız sessiz kalmayacak sesini yükseltecektir. Hiçbir yasağı kabul etmiyoruz halkımızla sonuna kadar buluşacağız" diye konuştu. 

Miting öncesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitlesel olarak karşılanacağı  söyleyen Önen, yasak ve engellemelere rağmen halkla buluşacaklarını kaydetti.

Amedlileri mitinge katılmaya çağıran, "Halkımız ile birlikte dilimize, tarihimize, doğamıza, irademize ve coğrafyamıza sahip çıkacağız. Büyük bir coşku ve Newroz ruhuyla buluşmayı gerçekleştireceğiz" dedi.

Amed halkına 5 Haziran mitingine katılım çağrısında bulunan HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ise, "Hiçbir yasak biz ile halkın arasına giremeyecek" diye konuştu. 

HDP İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara ise, "Gerçek muhalefeti meydanlarda yapan partinin mitinginin yasaklanması kabul edilemez. Hiçbir güç bizim halkımızla buluşmamızı engelleyemez" dedi.

Miting HDP Amed il binası önünde saat 17.00-19.00 arasında gerçekleştirilecek.