'Hewreman Tanınsın Konferansı' Halepçe'de başladı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) öncülüğünde Halepçe şehrinde Güney Kürdistan'ın birçok bölgesinden halkın ve yurt dışından gelen davetlilerin katılımıyla "Hewreman Tanınsın Konferansı" başladı.

Konferansa KNK eş başkanı ve üyeleri başta olmak üzere birçok kurum, siyasi parti ve örgütlerin üyeleri katıldı.

Yapılan bu konferans iki gün boyunca sürecek. Konferansın tertip komitesi üyesi Jale Neqşebendi ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...

'HEWRAMAN'A GEREKEN İLGİ GÖSTERİLMELİ'

Neqşebendi, şunları ifade etti: "Bu konferans ile amaçlanan; dili ve kültürü ile unutulmaya yüz tutmuş Hewreman halkını yeniden gündeme getirmek ve dilini, kültürünü herkese yeniden tanıtmak. Öte yandan Hewreman bölgesinde yaşayan halkımızı yurt içinde ve dışında daha iyi tanıtabilmek. Biz inanıyoruz ki, bu konferanstan sonra yetkili şahsiyetler yönlerini gene Hewraman'a çevirip gereken ilgiyi göstereceklerdir.”

Hewreman Konferansına 80 delegenin Rojhilat'tan katıldığını belirten Neqşebendi, devamla şunları söyledi: "Aslında bu konferansımızı Hewreman'da gerçekleştirmek istedik fakat koşulların imkansızlığından dolayı Halepçe'de yapmayı uygun gördük. Konferansımız 12 konu temelinde planlanmıştır. Konferansın zamanı kısıtlı olduğundan dolayı ancak sadece 12 esas noktayı ele alabiliyoruz. Çünkü konferansımız 2 gün sürecektir.”