HPG: 5 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 5 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“11 Kasım günü saat 13.00 - 14.00 arasında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Konserve tepesinde bulunan bir grup askeri ağır silahlarla vurmuştur. 12 Kasım günü saat 08.30 - 09.00 ile 10.30 - 11.00 arasında güçlerimiz yine bir grup askeri ağır silahlarla vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

TC ordusu, Hakkari’nin Şemzinan ilçesi sınırındaki Adılbeg alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon Tepê Xwedê, Hopê ve Dola Zeytê mıntıkalarını kapsamaktadır.

14 Kasım günü saat 12.50’de gerilla güçlerimiz, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

15 Kasım günü saat 09.50’de güçlerimiz Şehit Colemerg tepesi çevresinde yol çalışması yapan 1 kepçe aracına yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde kepçe aracı imha edilirken içindeki asker de ölmüştür.

Son 2 gündür Çukurca ilçesine yaklaşık yüzden fazla tank ve yüzlerce zırhlı araç sevkiyatı yapılmıştır.

13 Kasım günü saat 12.30’da güçlerimiz, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Tepê Şehidan ve Kurikê Omerya arasında çalışan askerler ve dozer aracına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde suikast silahları ile yapılan etkili vuruşlarda 3 asker öldürülmüştür.

13 Kasım günü saat 12.00’de TC ordusu Bingöl’e bağlı Yayladere ilçe kırsalında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

15 Kasım (bugün) TC ordusu, Bitlis'e bağlı Şex Cuma alanında bir operasyon başlatmıştır.

TC ordusu, karadan yürüttüğü operasyonlarda sonuç alabilmek için kırsal araziye avcılık ve ağaç kesme adı altında ajan göndermektedir. Özellikle Erzincan ve Dersim arazisinde yaygınlaşan bu durum karşısında kırsal arazide görülen bu kişiler devlet ile işbirliği içinde görülüp değerlendirilecek ve gerekli uygulamaya tabi tutulacaktır. Bölge insanının bu duruma karşı dikkatli olması gerekmektedir.”