HPG: Çukurca ve Şemdinli’de 19 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca ve Şemdinli’de Türk ordusuna düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 31 Temmuz günü Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde düzenlenen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

HPG’nin verdiği bilgiler şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan, Çelê (Çukurca) ve Gever (Yüksekova) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

30 Temmuz günü saat 13.20’de güçlerimiz, Şemzinan ilçesine bağlı Şkêrêsipî tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci güçler saat 15.30 sularında tepe çevresinde bir operasyon başlatmıştır. YJA Star güçlerimiz operasyona çıkan askerlere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ÇUKURCA’DA 15 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

31 Temmuz günü saat 23.30’da Çelê’den (Çukurca) Hakkari merkeze doğru ilerlemekte olan işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu Çemê Bedel köyü yakınlarında güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoyda bulunan zırhlı araçlar yakın mesafeden isabetli bir şekilde vurulmuş ve kirpi tipi 2 zırhlı araç imha edilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 15 düşman askeri öldürülmüş, eylemden sonra kobra tipi taarruz helikopterleri alanı bombalamıştır.

31 Temmuz günü saat 11.30’da güçlerimiz Gever’e bağlı Elişêr tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

ŞEMDİNLİ’DE OPERASYON

30 Temmuz günü saat 17.00 sularında işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Şapatan ve Serero köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Düşman güçleri Bêtkarok boğazı, Şehit Zilan, Xuro tepeleri ve Serero köyü çevresine indirmeler yapmış ve Serero köyüne girmiştir. Köyde aramalar yapan düşman askerleri aynı zamanda köy çevresini ağır silahlarla rastgele taramıştır. İşgalci TC ordusunun açtığı ateş sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.