HPG: Çukurca’da en az 48 asker öldürüldü, 1 Kobra düşürüldü

HPG-BİM açıklamasında, 'Devrimci Operasyonda' en az 48 askerin öldürüldüğü, 15 asker cenazesinin üzerine gidildiği, bir kobra helikopterin düşürüldüğü belirtildi.

HPG, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Aşutê (Çığlı) köyünde gerçekleşen ‘Devrimci Operasyonun’ sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, en az 48 askerin öldürüldüğü, 15 asker cenazesinin üzerine gidildiği, bir kobra helikopterin düşürüldüğü ve çok sayıda silahın ele geçirildiği belirtildi.

HPG, operasyonda iki gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, 13 Mayıs günü sabah saatlerinde Hakkari’nin Çelê ilçesinin Aşutê (Çığlı) köyü kırsal alanında konuşlanan ‘sömürgeci Türk ordusuna’ yönelik olarak gerilla güçleri tarafından kapsamlı bir ‘devrimci operasyon’ gerçekleştirildiğini açıkladı.

BİM açıklamasında şu bilgiler verildi:

‘’Amed şehitleri Azad Siser, Çekdar Amed şahsında şahadete ulaşan ve Xakurkê  alanında şehit düşen Gerillalarımız anısına yapılan eylemde;  Aşutê (Çığlı) köyü civarında bir Tepe de konumlanan 60 asker Gerillalarımız tarafından hedeflenmiştir. Bir saat süren çatışmada bu tepe tümden ele geçirilirken 48'nin üstünde asker öldürülmüştür. Gerillalarımız burada 15 asker cenazesi üzerine gitmiştir. Gerçekleşen bombardımanlardan ötürü tüm cenazelerin üstüne gidilememiş ve 1 adet keskin göz büyük termal kamerası ile 2 adet melez silahı kaldırılmıştır. Bu eylemde açıkladığımız ve görüntüsünü paylaştığımız 1 Kobra helikopteri düşürülürken, 1 adet 120'lik havan ve 1 adet A-4 silahını tümden imha edilmiştir.  Kobra Helikopterde bulunan 2 pilotta ölmüştür.

Eylem sürecinde yoğun keşif uçaklarının hareketliliği yanı sıra,  3 kobra ve 4 savaş uçağının yoğun bombardımanı olmuştur.’’

HPG-BİM, ‘Devrimci Operasyon boyunca kahramanca savaşan 2 gerillanın şehit olduğunu ve kimlik bilgilerinin daha sonra açıklanacağını’ belirtti.

BİM açıklamasında:

‘’Saray emrinde bulunan özel savaş medyası Gerilla güçlerimiz tarafından yapılan bu eylemin sonuçlarını çarpıtmaya, yalan ve hile ile savaşın gerçek sonuçlarını gizlemeye çalışmıştır. Savaşın sonuçlarına ilişkin yaptığımız açıklama ve yayınladığımız görüntüler gerçek sonuçlardır.’’ Denildi.