HPG'den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG, Hakkari ve Amed'deki eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

HAKKARİ

7 Kasım günü saat 00.00’da TC ordusu Hakkari’nin Faraşin alanı ile Kela Cengê, Kunavê, Çalyan, Tırşinê, Çiyareşkê, Berwarsêvdinê ve Nordızê alanlarını kapsayan geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. 11 Kasım günü güçlerimiz ile askerler arasında Sêl, Çarçel ve Kelegırê köyleri üçgeninde çatışmalar yaşanmıştır. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca TC ordusu Faraşin alanında bulunan halkın evlerini ve eşyalarını yakmıştır. TC ordusu askerleri halka işkence etmiş ve bazı köylüler ise gözaltına alınmıştır. Bu operasyon Jirki aşiretinin korucularının desteği ile başlamış ve korucular alanda bulunan bölge halkının mallarını çalıp talan etmişlerdir. Yine korucular bazı yurtseverlere ait olan 3 aracı da yakmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

13 Kasım günü saat 14.00 - 14.30 arasında güçlerimiz Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Elişêr tepesinde konumlanan TC ordusuna yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

14 Kasım günü(bugün) saat 09.00’da bir kontra birliği Oremar alanında bulunan Şehit Karker tepesi çevresinde hareket halinde iken güçlerimiz kontraları ferdi silahlarla vurmuştur. Burada 1 kontra öldürülürken 1 kontra da yaralanmıştır.

13 Kasım günü saat 11.30’da güçlerimiz Çukurca ilçesine bağlı Koordine tepesinde bulunan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

AMED

13 Kasım günü sabah saatlerinde TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Navdar alanında operasyon başlatmıştır. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Kobra helikopterler ve havanlarla alan vurulmuştur. Operasyon devam etmektedir.

ZAP

12 Kasım günü saat 11.00 - 12.00 arasında TC ordusu savaş uçakları, Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesine bağlı Qela Bêdê alanını, aynı gün saat 10.30’da ise  Şıkefta Birîndara alanını bombalamıştır."