HPG gerillalarından Erzincan ve Hatay’da eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Erzincan’ın Çağlayan beldesinde Türk ordusu ile çatışmaya girdiği ve 1 askerin öldürüldüğünü belirtti. Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Derekuyu köyü alanında Türk ordusuna yönelik eylem düzenlendiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ile Çukurca, Erzincan’ın Çağlayan ve Hatay’ın Arsuz ilçelerinde Türk ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini duyurdu.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ve Çelê ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

25 Ağustos günü saat 11.30’da güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Tepê Çeta’da konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

25 Ağustos günü saat 10.30 ile 11.00 arasında güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Deştanê karakolu ile Deştanê vadisi arasında yol çalışması yapan işgalci güçlere ait bir iş makinesini hedeflemiştir. İş makinesinin imha edildiği bu eylemde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler Zavite yaylasını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ERZİNCAN’DA ÇATIŞMA

24 Ağustos günü saat 22.00’da Erzincan’a bağlı Çağlayan beldesi yamaçlarında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Düşman birliği ile çatışan güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ARSUZ’DA OPERASYON BİRLİĞİ DENETİM ALTINA ALINDI

19 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Derekuyu köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. 23 Ağustos günü operasyonun bir birliğini denetim altına alan güçlerimiz bu birliği hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır. Eylemden sonra düşman askerlerinin araziyi rastgele taraması sonucu yangın çıkmış, köylülerin söndürme istemleri ise askerler tarafından engellenmiştir. Operasyon, 24 Ağustos günü sonuç alamadan geri çekilmiştir.”