HPG gerillası Şişol son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Harun Aslan'ın (Welat Şişol) cenazesi, Gever'e bağlı Sorê köyünde toprağa verildi.

Hakkari’nin Berçelan Mahallesi'nde 2 gün önce devlet güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Harun Aslan'ın (Welat Şişol) cenazesi, Hakkari Devlet Hastanesi Morgu'ndan ailesi ve MEYADER yöneticileri tarafından alınarak doğup büyüdüğü Gever'e bağlı Sorê (Keçili) köyüne doğru yola çıkarıldı. Gever ile Sorê köyü karayolu yol ayrımında onlarca araçlık konvoyla karşılanan Aslan'ın cenazesi, buradan alınarak köy camisine getirildi. HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan ile HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı törende Aslan'ın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına getirildi. Cenaze töreninde Aslan'ın ailesi ve arkadaşları, Kürdistan'da topyekün savaşı başlatan AKP ve devlet güçlerine tepki gösterirken, duygulu anların yaşandığı cenaze töreninde Aslan, dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Defin işlemlerinin ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, tarihi bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı sadece menfaati ve koltuğu için Kürdistan'da savaş başlattı. Bizler ancak ittifakımızla bu savaşın önüne geçebiliriz. Çocuklarımızın geleceği için birlik olmalıyız" dedi.

Baba Osman Aslan ise, "Benin oğlum hırsızlık ya da yolsuzluk için mücadele etmedi. Oğlum toprağı ve halkı için mücadele etti. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kitle köy camisinin bahçesine geçerek Aslan ailesine taziye dileklerini iletti.