HPG gerillası Yunus Dolanbay, Van’da toprağa verildi

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Zewkan köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Yunus Dolanbay, Van’da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Zewkan köyünde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Yunus Dolanbay, Van’da son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan HDP Van Milletvekilli Lezgin Botan, “Zalimleri bu topraklardan çıkarmak için baş verdik, emek verdik. Bu topraklarda zulüm olduğu sürece Kürt halkı direnecektir” dedi. 

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Zewkan köyünde 25 Mayıs gecesi yaşanan çatışmanın ardından hayatını kaybeden HPG gerillası Yunus Dolanbay (Agır Adar), Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan teşhis işlemlerinin ardından Van Yenimahalle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Dolanbay’ın Akköprü morgundan alınan cenazesi, “Katil Erdoğan” , “PKK intikam”, “Şehit namirin” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganları eşliğinde yürüyüşle Yenimahalle Şehitliği’ne getirildi. 

Cenaze törenine kitlenin yanı sıra HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP, DBP, TUYAD-DER (Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), MEYADER (Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Barış Anneleri İnisiyatifi katıldı. Dolanbay, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra zılgıtlarla toprağa verildi. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardında konuşan HDP Van Milletvekilli Lezgin Botan, “Zalimleri bu topraklardan çıkarmak için baş verdik, emek verdik. Bu topraklarda zulüm olduğu sürece Kürt halkı direnecektir” dedi. 

Törenin ardından aile taziyeleri kabul etti.