HPG: Metropol birimleri 1 subay ve 5 polis öldürdü

HPG metropol birimleri tarafından bir dizi eylem gerçekleştirildi. Eylemlerde tespit edilen 1 subay ve 5 polis öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Kürdistan halkına yönelik topyekûn savaş ilanı çerçevesinde yürüttüğü faşist saldırılara karşı HPG metropol birimleri tarafından bir dizi eylem gerçekleştirildiğini belirtti.

HPG açıklamasında, “Erdoğan ve devleti diktasında süren ve Halkımızı ortadan kaldırmayı amaçlayan bu saldırılar her gün artarak devam etmekte ve faşizmde dizginsizce bir vahşet uygulanmaktadır. Tüm bu saldırılara karşı misilleme amaçlı Antalya da gerçekleşen eylemleri özel savaş medyası gizleme ve çarpıtarak sunma gayretine girmiştir” denildi.

Metropol birimlerince gerçekleştirilen eylemlerin detayları şöyle:

29 Ekim de Antalya’nın Alanya ilçesinde bir sivil askeri araca eylem düzenlenmiş, eylem sonucunda 1 Subay öldürülürken, 1 Binbaşı ve 1 Subay da yaralanmıştır. Bu olay özel savaş medyası tarafından  kaza olarak verilerek birimlerimizce gerçekleştirilen eylem gizlenmeye çalışılmaktadır.

Kasım ayı başında Antalya'nın Kemer ilçesi ormanlık arazisinde hareket halindeki bulunan güvenlik birimlerine yönelik yakın mesafeden eylem düzenlenmiştir. Yaşanan çatışmalarda bu arazideki ormanlık alan yanmış ve ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

16 Kasım Antalya Şehir merkezi Hurma mahallesinde  ATM’ye yönelik eylem düzenlenmiştir. Eylemin düzenlendiği yere gelen ilk ekiplerde etkili vurulmuş, burada 5 polis ölmüştür. Yaşanan çatışmalarda Rojvan arkadaşımız ise şehit düşmüştür.

Yurtseverliğin derin duygularıyla yetiştirerek şekillendirdiği Rojvan arkadaş, dönemin taşıdığı hassasiyetleri hissederek mücadeleye başlarken aynı bilinç ve duyarlılıkla en zorlu görev sahalarına kendini hazırlamıştır. 2015 – 2016 yılı Türk devleti saldırılarına karşı metropollerde etkili mücadele yürütmek üzere hazırlık yapmış, 16 Kasım günü düşmana karşı büyük bir cesaretle yürüttüğü savaşta şehit düşmüştür.

Bu eylemde 1 arkadaşımız ise yaralı esir düşmüştür.”

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Rojvan Axin
Adı Soyadı: Kadir Akdoğan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hikmet - Celal
Şehadet Tarihi ve Yeri:  16 Kasım 2016 / Antalya