HPG: Oremar’da 32 Türk askeri öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Oremar’da 2 gün devam eden eylem ve çatışmalarda en az 32 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Oremar’da 2 gün devam eden eylem ve çatışmalarda en az 32 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG BİM, yaşanan çatışmalarda 7 gerillanın ‘Kahramanca direnerek şehit’ olduklarını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Gever ilçesi sınırların içerisindeki Leylak Tepesi ve Oremar bölgesinde yaşanan çatışmalar ve gerilla eylemlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

OREMAR’DA TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBE

‘’13 Mayıs günü akşam saatlerinde Savaş uçakları Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Oremar alanına bağlı Şehit Gafur tepesini yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gün içindeki bombardıman ardından saat 21.00 ile 00.00 arası tekrardan bombardıman düzenlenmiştir. Bombardımanlar ardından 14 Mayıs günü tepeye sızma gerçekleştiren TC askerlerine yönelik Gerillalarımız 3 Koldan düşmanı hedefleyerek etkili vurmuştur. Yakın mesafeden gerçekleşen eylem ve çatışmalar da Birinci kol'da 8 asker, İkinci kol'da 3 asker ve Üçüncü kolda ise 11 asker öldürülmüştür. Yaşanan bu çatışmalar da 1 Gerillamız şehit düşmüştür.

14 Mayıs günü akşam 2 Gerilla arkadaşımız fedai bir tarzda düşman askerleri toplu haldeyken saldırı geliştirmiş birçok askerin öldürüldüğü bu eylemde 2 Gerillamız da fedai ruh ile kahramanca şehit düşmüştür. 

 15 Mayıs günü sabah saat 09.00'da Tepe'nin değişik yerlerinde konumlanan askerlere yönelik Gerillalarımız yeni bir eylem hamlesi başlatmıştır. Ağır, orta ve ferdi silahlarla gerçekleşen eylemlerde başka bir Gerilla gurubumuz düşman birliklerinin içerisinden çıkartılmış, askerlere ait 3 mevzi düşürülerek imha edilmiştir.  5 saat süren bu çatışmalarda 9 asker öldürülürken 3 Gerillamız da şehit düşmüştür. Cenazelerin üzerine gidilmemesi için yoğun bir biçimde bombardıman yapan TC ordusunun buradaki kayıpları çok fazla olmuştur.

Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden keşif uçuşları, savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanlarla yoğun bir biçimde sürmüştür.

 İki gün boyunca gerçekleşen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucunda net gözle görülen 32 asker öldürülmüştür. Çatışmalar boyunca 7 Gerillamız ise büyük bir kahramanlık sergileyerek savaşmış ve şehit düşmüşlerdir. Şehit arkadaşlarımız hakkındaki bilgiler daha sonra açıklanacaktır.

LEYLEK TEPESİ EYLEMİ

15 Mayıs günü saat 14.30 ile 15.15 arası Hakkari'nin Yüksekova ilçesi sınırında bulunan Leylek Tepesinde hareketlilik geliştiren TC ordusu askerleri Gerillalarımız tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Gerillalarımızın vuruşu ardandan askerler Sivri Tepesinden; Tepê Sor ve yamaçlarını ve Tepê Doçka'yı obüs ve havanlar ile bombardımana tabi tutmuştur.

15 Mayıs günü saat 15.30 ile 16.00 arası, yine akşam saat 18.30 ile 19.00 arası Savaş uçakları Şehit Diren ve Şehit Afat Tepelerinin çevresini bombalamıştır.