HPG yaşamını yitiren üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, farklı tarihlerde yaşamını yitiren üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, ‘yoldaşlarımızın anılarına bağlılığın gereği olarak görevlerimizi üstün başarı çizgisinde karşılayacağız’ dedi.

HPG, farklı tarihlerde ve farklı bölgelerde yaşamını yitiren Rewşen Metin (Rewşen Ürek), Mazlum Tekman (Selim Dündar) ve Demhat Amed (Süleyman Şaşmaz) isimli gerillaları andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Direnişçi kültür geleneğiyle büyüyen ve şekillenen Kürdistan toplumu, her türlü zulüm, katliam ve soykırıma karşı savaşarak kendi değerlerini korumuştur’’ denildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi: ‘’Kürt halkı, bugün PKK ve Önder APO önderliğindeki Özgürlük Hareketinin tarihten dersler çıkararak ve özgür geleceği adım adım yaratan özüyle bir bütün olmuştur. Adım adım özgür geleceğimizi yaratmak üzere sağladığımız bu mücadele dönemini omuzlayan, fedakarlıklarıyla sağlamlaştıran, özlü katılımlarıyla yol gösteren ve ortaya koydukları militan ruh ile örnek olan 3 yoldaşımızı şahadetleri vesilesiyle anıyor, değerli ailelerine başsağlığı dilerken, yolcusu olduğumuz özgür yarınların mutlaka başarıya ulaşılarak yaratılacağını belirtiyoruz.’’

HPG-BİM açıklamasında, yaşamını yitiren gerillaların mücadele ve yaşamlarına ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

Türk Devleti’nin inkâr ve imha politikaları sonucu soykırıma maruz kalan yurtsever Botan halkımızın göç etmesi sonucu Mexmur’da büyüyen Rewşen yoldaş, Botan'ın direniş gücüyle yarattığı kültürel değerler ile büyüyerek Özgürlük Hareketimize katılım sağlamıştır. Önder Apo’nun içinde bulunduğu esareti kabul etmemiş ve Önder Apo ile özgür yarınlarda buluşma kararlılığı ile dağları mesken tutmuştur. Özgürlük iddiası güçlü olan Rewşen yoldaş, aldığı eğitimler ardından, sorumlu katılımı ile tüm yoldaşlara büyük güven veren bir duruşun sahibi olmuş, Botan’ın asiliğini, güzelliğini ve direnişçi geleneğini yaşamında var ederek meşru savunma çizgisinde güçlü bir komutan duruşun sahip olmuştur. Rewşen yoldaş katıldığı günden şehit düştüğü ana kadar büyük çaba, sevgi ve mücadele ile yol alan örnek militan yoldaşlarımızdan olmuştur.

Özgürlük mücadelesi saflarına Amed'den katılan Demhat (Süleyman Şaşmaz) ve Erzurum’dan katılan Mazlum (Selim Dündar) yoldaşlarımız ise, faşizmin Kürdistan'daki varlığına en kararlı duruş ile karşı koymuşlardır. Sömürgeci faşizme karşı mücadelenin en güçlü şekilde sahiplenilerek yürütülmesi gerektiği bilincini taşıyan yoldaşlarımız, bu görkemli direniş tarihi içinde Haziran ayında şehit düşerek yerlerini almışlardır.

Medya savunma alanlarında Türk Devleti’ne karşı süren direniş savaşında Haziran ayında şehit düşen Demhat ve Mazlum yoldaşlar ile Kasım ayında şehit düşen Rewşen yoldaşımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılığın bir gereği olarak dönem görevlerini üstün başarı çizgisinde karşılayacağımızı belirtiyoruz.

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Demhat Amed
Adı Soyadı: Süleyman Şaşmaz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Erzincan - Hatip
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran 2016 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Mazlum Tekman
Adı Soyadı: Selim Dündar
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Tevrat - Hulusi
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran 2016 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Rewşen Metin
Adı Soyadı: Rewşen Ürek
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asya - Metin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Kasım 2016 / Medya Savunma Alanları