İçinden boru hattı geçen Ağrı’ya doğalgaz verilmiyor

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım her Ağrı'ya gelişinde verdiği 'Doğalgazı getireceğiz' sözünü son gelişinde yine tekrarladı.

Yıldırım'a tepki gösteren Ağrılılar, her seçim öncesi söylenen sözlerin bir anlamını olmadığını belirterek, Yıldırım’ın hizmet değil oy peşinde olduğunu vurguladı. 

Kış mevsiminde soğuk ve hava kirliliği ile bilinen Ağrı’da hükümet yetkilileri, her ziyaretinde “Doğalgazı getireceğiz” sözünü yineliyorlar. En son Ağrı’ya gelen Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da söz verenler kervanına katılarak, “Ağrı havasını düzelteceğiz, doğalgazı getireceğiz” vaadinde bulundu.

İHALE TAMAMLANDI ANCAK

Ağrı, doğalgaz boru hattı içinden geçmesine rağmen doğalgaz alamıyor. 2011’de dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız, yılsonuna kadar tüm illere doğalgaz ulaşacağını açıklamasına rağmen Ağrı’ya doğalgaz verilmedi. Geçen yıl Ağrı’ya gelen Yıldırım, ‘doğalgaz getireceğiz’ vaadinde bulunmuş ancak vaat havada kalmıştı. Aralık 2016’da gerçekleşen doğalgaz dağıtım ihalesinin sonuçlanmasının üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen gelişme kaydedilemedi.

HDP’Lİ YILDIRIM GÜNDEME GETİRDİ

Kış mevsiminde çevre kirliliği yüzünden yaşanmaz bir kent haline gelen Ağrı’nın doğalgaz sorunu HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Ağrı’daki halk buluşmasında, “AKP hükümeti 13 yıldır boş vaatlerde bulunuyor. Diyorlar doğalgaz Ağrı’ya gelecek. Ağrı'da doğalgaz var mı? Geldi mi? Yanı başınızdaki doğalgaz, Kayseri’ye, Konya’ya gidiyor” sözleri ile gündeme getirmişti.

‘OY AVCILIĞI YAPIYORLAR’

Ağrılılar ise Yıldırım’ın sözlerine tepki göstererek, hükümetin 13 yıldır kendilerine boş vaatlerde bulunduğunu ve oy avcılığı yaptığını hatırlatarak, buna kanmayacaklarını kaydettiler. Kış mevsiminde dağıtılan kalitesiz kömürden dolayı nefes alamadıklarını ifade eden Ağrılılar, boru hattının Ağrı’dan geçmesine rağmen kendilerinin bundan mahrum bırakıldıklarını beyan etti.

‘RERANDUMDA HESAP SORACAĞIZ’ 

“Bize yatırım olarak karakol ve cezaevlerini görüyorlar, bizi cezalandırıyorlar” ifadelerini kullanan Ağrılılar, 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda bunun hesabını soracaklarını vurguladılar.