Irkçı öğretmenlerden 'JÖH-PÖH' dersi

Van’da bir okulda Türkçe öğretmenleri Selma Döndar ve Şule Çınar Acar, kısaltmaları anlatırken JÖH ve PÖH yazdırınca veliler ayağa kalktı. Velilerin başvurusu üzerine öğretmenler hakkında inceleme başlatıldı.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan Abdülhamit Han Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olduğu belirtilen Selma Döndar ve Şule Çınar Acar Yazım Kuralları dersinde öğrencilerin defterine kısaltmaları anlatırken TSK, MGK, JÖH, PÖH  yazdırdı. İki öğretmen örneklerde ise ‘MGK’nın gündemi çok özel’ şeklinde yazılar yazdırdı. Daha önce de sosyal medya hesaplarından bu yönlü paylaşımlar yaptığı belirtilen öğretmenlerin bu yazıları yazdırması üzerine öğrenciler durumu velilerine aktardı. Söz konusu olaya ilişkin Okul idaresi tarafından inceleme başlatıldı.

Söz konusu öğretmenlerin bu konuda itiraz eden iki Eğitim-Sen temsilcisi için de "Yeter artık, bu terör öğretmenlerini ne zaman sürgün edeceksiniz" diyerek BİMER’e şikayette bulundukları ve öğretmenlerin açığa alındığı da öğrenildi.

'İNCELEME BAŞLATTIK'

Konuyla ilgili görüştüğümüz Abdülhamit Han Ortaokulu İdaresi de, velilerin şikayeti üzerine harekete geçtiklerini ve konunun teftiş aşamasında olduğunu belirtti. Yetkililer, “Konuyla ilgili incelemelerimiz sürüyor. Bu konuya ilişkin farklı sendikadan iki öğretmen de açığa alındı. Şu anda her şey iddiadan ibaret. Veliler şikayetlerini bize sözlü olarak yaptılar. Biz de söz konusu öğretmenler hakkında gerekli incelemeyi başlattık" dedi.