'Kamptan atılan Êzidîlere sahip çıkalım'

Midyat'taki AFAD kampından atılan Êzidîler kapatılan Süryani Derneği tarafından misafir ediliyor. Yuhana Aktaş, tüm kesimleri Êzidî halkına sahip çıkmaya çağırdı.

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan AFAD kampı yetkilileri tarafından dün akşam saatlerinde kamptan atılan Êzidîler, Kanun Hükmünde Kararname KHK ile kapatılan Süryani Derneği tarafından dernek misafirhanesinde ağırlanıyor.

Dernek Başkanı Yuhanna Aktaş, Êzidî halkı ile dayanışma içerisinde olacaklarını belirterek, kamptan gönderilmesi beklenen diğer Êzidîlere de sahip çıkacaklarını belirtti.

'KAMPTAN ATILANLAR KÖTÜ DURUMDAYDI'

Kataş, dün öğlen saatlerinde kamptan bir yaşlının kendisini aradığını belirterek, şunları aktardı: "Beni arayan kişi 50'ye yakın kadın erkek çocuk Êzidînin kampı terk etmesi için 3 günlük süre verildiğini söyledi. Akşama doğru ise bir grup Êzidînin kamptan atılacağını ve gidecek yerlerinin olmadığını söyleyince benimle diyalog kurmalarını söyledim."

Gecenin karanlığında Êzidîlerin kamptan atıldığını ve yürüyerek şehir merkezine geldiklerini anlatan Aktaş, "Bir parka sığınıyorlar, sonra beni aradılar. Parkta kendileriyle buluştuğumda üzgün ve bitkin bir haldeydiler. Eşleri ve çocuklarını kampta bırakmanın üzüntüsü içerisindeydiler. Gidecek hiçbir yerleri yoktu. Ben de kendilerini aldım ve derneğimizin misafirhanesine yerleştirdim" diye bilgi verdi.

'MUTLAKA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Yuhanna Aktaş, şunları da kaydetti: "Şengal Katliamı'nın yıl dönümünde bu insanları sokağa atmanın hiçbir vicdani ve ahlaki tarafı yoktur. DAİŞ zulmünden kaçıp bize sığınan bu insanlara sığınacak hiçbir yer göstermeden ailelerinden koparıp kamptan kapı dışarı etmek kabul edilemez. Biz imkanlarımız dahilinde Êzidî kardeşlerimize sahip çıkacağız. Tüm Kürt halkını da bu kardeşlerimize destek olmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz."