GÖRÜNTÜLÜ

Kandil halkı Türk devletinin saldırılarını kınadı

Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nin ikinci kez bombalamasına tepki gösteren Kandil halkı, Türk devletinin saldırılarının kendilerini korkutamayacağını belirtti.

Binarê Kandil halkı Türk devletinin Şehit Mehmet Karasungur Şehitliğ’ine yönelik ikinci kez gerçekleştirdiği bombardıman yapılan basın açıklamasıyla kınadı.  Basın açıklaması yoğun hava hareketliliği ve bombardımandan kaynaklı şehitlik yerine Binare Kandil Belediyesi önünde  saat 14:00’te  gerçekleştirildi.

Basın açıklaması Binarê Kandil Belediye Eşbaşkanı Amine Hesen tarafından yapıldı. Hesen, konuşmasına Türk devletinin insanlık dışı ve Kürt halkının kutsal mekanlarına dönük saldırılarını kınayarak başladı. Hesen, Türk devletinin daha önce Kandil’e yapmış olduğu saldırıları ve Zergelê katliamını hatırlatarak, bu saldırılarla Kandil halkını korkutamayacaklarını, yıldıramayacaklarını ve teslim alamayacaklarını ifade etti. Fedaral Kürdistan hükümetine de seslenen Hesen, Türk devletinin sınır ötesi hava operasyonlarına son vermesi için tutum almaları çağrısında bulundu.

TÜM KÜRT HALKI HEDEF ALINIYOR

Binarê Kandil Enzê Köyü İnanç Komisyonu Üyesi Maruf Resul Mustafa da şunları söyledi: “Kandil halkı olarak onlarca kez uluslararası güçlere, insan hakları kuruluşlarına ve basın yayın organlarına Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırıları durdurmaları için çağrılarda bulunduk. Amaç PKK değildir bunun iyi bilinmesi gerekiyor. Türk işgalci güçleri Bakurê Kurdistan’da kardeşlerimizi katlediyor, tutukluyor ve köylerini yakıyor bununla birlikte Rojava Kürdistan’ına saldırarak köylerini bombalıyor. Bu da yetmiyormuş gibi şimdi de Başurê Kurdistan’a yerleştirdiği işgalci güçleriyle birlikte Kürdistan topraklarını saldırıyor, şehitlikleri bombalıyor, ölülerimizi, kuşların, güvercinlerin ne suçu var? Neden onları hedefliyor? Belli ki sadece Kürdün yaşayanından değil, ölüsünden de korkuyor. Kuşlarından da korkuyor. Saldırıyı nefretle kınıyorum.”

KAZANAN KÜRT HALKI VE KÜRT GERİLLASI OLACAKTIR

Binarê Kandil Gençlik Meclisi adına konuşan Ahmet Muhammed Abdullah da, saldırıyı nefretle kınadı. Abdullah, ne Erdoğan’a, ne tanklarına, ne toplarına ne de bombalarına karşı diz çökmeyeceklerini ifade etti. Abdullah son olarak Binarê Kandil gençliğinin bu saldırılar karşısında güçlü bir iradeye sahip olduğunu ve bu saldırılar karşısında yılmayacaklarını kaydederek, “kazanan Kürt halkı ve gerillası olacaktı” dedi.