Kapatılan dernekler geri adım atmayacak

OHAL kapsamında Amed'de kapatılan kurumlar ortak açıklama yaptı. Yaşananların Öcalan üzerindeki tecritten bağımsız olmadığını belirten kurumlar, "Kurumlarımız kapatılmış olsa da çalışmalarımız sürecektir" mesajını verdi.

Sivil toplum kuruluşlarının OHAL kapsamında kapatılmasına karşı Amed'de DTK binasında ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya kapatılan kurumların temsilcileri de katıldı. Burada konuşan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eş Başkanı Mustafa Ocaklık, "Bizler kurumlarımızı teslim etmeyeceğiz. Bu AKP’nin toplumun sesini kısmaya yönelik bir girişimidir” dedi.
Daha önce de gazetecilerin susturulmaya çalışıldığını, vekillerin tutuklandığını hatırlatan Ocaklık, “Bir gazete bombaladılar, yüzlerce gazeteci yetişti. 4 vekil tutukladılar, bugün 80 vekil var. Bir derneği kapattınız, şimdi yüzlerce dernek var. Ortak bir akılda bir araya gelmeliyiz. Bu kararı verenler Türkiye'nin lehine kararlar almıyor. Bu kurumlar kapatılırsa konuşulacak tek bir alan kalmaz. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir" diye kaydetti.

TEMİZYÜZ: DAHA SIKI BAĞLANACAĞIZ

TUHAD-FED Eş Başkanı Mehmet Temizyüz ise AKP’nin topyekûn imha politikasını hayata geçirdiğini belirterek, şunları ifade etti:
“Kürt halkı bu konuma kolay gelmedi. Bu kazanımlardan da kolay kolay vazgeçmeyecektir. Bugün Türkiye ve Kürdistan’daki kurumlar hukuksuz bir şekilde kapatıldı. Kurumların kapısına mühür vurarak Kürt halkının direnişini, mücadelesini bitirmeye çalışıyorlar. Her kapı kapandığında halk bu mücadeleye daha sıkı bağlanacak.

'TECRİT KALKMALI'

Tüm bu yaşananlar Önderliğin üzerindeki tecritten bağımsız değildir. Önderlik üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece bu politikalar sürecek. Biz bu yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısı yapıyoruz. Kurumlarımız kapatılmış olsa da çalışmalarımız sürecektir. Biz bu inançla mücadelemizi sürdüreceğiz."