Karabağ ve Güçtekin'in cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Dersim kırsalında hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren HPG gerillası Zever Karabağ ve Sevgi Güçtekin’in cenazeleri aileleri tarafından teşhis edildikten sonra memleketlerine uğurlandı.

Dersim’in Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Avgosor mevkiine yönelik 7-8 Kasım tarihleri arasında yapılan hava bombardımanı sonucu 14 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren ve otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) bulunan HPG gerillası Zever Karabağ'ın (Bejan Bingöl) cenazesi ailesi tarafından teşhis edildi. 

Malatya’da bulunan çocuklarının cenazesini teşhis etmek için 6 aile sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’nun önüne geldi. Otopsi işlemleri sırasında MEYA-DER ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ailelere eşlik etti. Çocuklarının cenazelerini teşhis etmek için tek tek morg bölümüne alınan aileler, kendilerine gösterilen fotoğraflara bakarak cenazeleri teşhis etmeye çalıştı. 

Cenazelerden HPG gerillası Zever Karabağ’a ait olduğu kesinleşti. 

Yine Dersim merkeze bağlı Bali Deresi yönelik 7-9 Kasım tarihlerinde yapılan hava bombardımanı sonucu yaşamını yitiren HPG gerillası Sevgi Güçtekin'in (Delila Altın) cenazesi de ailesi tarafından teşhis edildi. Aileler, hastaneye kan örneği ve savcılığa ifade verdikten sonra cenazelerini aldı. 

HPG gerillası Karabağ'ın cenazesi Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Alawiza (Yalnızhan) köyüne ve Güçtekin'in cenazesi ise Muş'un Varto ilçesine bağlı Gündemira (Çayçatı) köyüne toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.