Kayıp yakınları: Bir bayram daha mezarsız geçti

İHD ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 447’ncisi, İHD Amed Şube binasında gerçekleştirildi.

İHD ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 447’nci haftasında kayıp yakınları, “Bu bayram da yakınlarımız ve mezarları olmadan geçirdik. AKP diğer iktidarların geleneğini sürdürüyor. Sur'da, Cizre'de Nusaybin'de evlatlarımızın cenazeleri molozlarla beraber atıldı, o aileler de gelsin beraber mücadele verelim" dedi.

İHD ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 447’ncisi, İHD Amed Şube binasında gerçekleştirildi. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları ve insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, yakınlarını kaybedenlere söz verildi. Kayıp yakınları yıllardır mücadele verdiklerini belirterek, "Bu bayram da yakınlarımız ve mezarları olmadan geçirdik. Ne kadar sürerse sürsün mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'VAZGEÇMEYECEĞİZ’

İlk olarak konuşan kayıp yakını Hayriye Doğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile barışın gelmesini, cezaevindeki tutsakların özgürlüğe kavuşması temennisinde bulundu. Hayriye, “Mücadelemizden nasıl vazgeçmediysek bugüne kadar bunda sonra da vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Ardından konuşan Nezire Baran, eşi Ömer Önen'in katillerinin bulunmasını isteyerek, "Yakınlarımızın katilleri bulunup cezalandırılsın. Hesaplarına gelince anında bulup ceza veriyorlar. 24 yıldır eşim kayıp, gidecek bir mezarlığı bile yok. Bayramda herkes mezarlığa gidiyor, biz de onlar gibi yargısız infaz edilenlerin mezarını ziyaret ediyoruz. Katiller bulunsun. Hala da durmuş değiller, faili meçhul cinayetler işleniyor. AKP diğer iktidarların geleneğini sürdürüyor. Sur'da, Cizre'de Nusaybin'de evlatlarımızın cenazeleri molozlarla beraber atıldı, o aileler de gelsin beraber mücadele verelim. Her bayramda acımız deşiliyor" ifadelerini kullandı.

'NE İSTİYORSUNUZ BİZDEN’

İffet Mutaş ise, yakını Mehmet ve Ali Tekdağ'ın akıbetini sorarak, "94'ten bu yana mücadele veriyorum. Silvan'a cenazenizi gömdük dediler Silvan'a gittim arabadan başımı çıkardım bağırdım avazım çıktığı kadar Ali neredesin diye? Ne zamana kadar mezarlarımızı arayacağız? İki kardeşim alındı benden. Daha ne istiyorlar bizden" diyerek tepki gösterdi.

Son olarak konuşan Remziye Bayram, oğlu Şirin Bayram'ı sorarak, "Yıllardır çocuklarımızı yakınlarımızı arıyoruz. Biz bayramımızı fotoğraflar ile kutluyoruz sonuna kadar mücadelemizi yürüteceğiz" dedi.

Kayıplar haftası 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.