KCK: Şêx Said’in ruhu şad olsun özgür Kürdistan gerçekleşecektir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 92 yıl önce Türk devleti tarafından Amed’de idam edilen Şêx Said ve arkadaşlarını andı.

KCK açıklamasında, ‘’Şêx Said ve arkadaşlarının imanları, inançları şimdi gerillaların yüksek inançlarında yaşıyor. Bu ataların ruhu şad olsun. Özgür Kürdistan mutlaka gerçekleşecektir’’ denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

Bundan 92 yıl önce Şêx Said ve 46 arkadaşı kalbi olan Amed’in Dağkapı Meydanı’nda idam edildiler. Şêx Said ve tüm arkadaşları idam sehpasında özgür Kürdistan diye haykırmışlardır. Kürt’ün onurunu ve namusunu tüm Kürtlerin gurur duyacağı biçimde korumuşlardır. Bu değerli yurtsever atalarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu atalarımızın anılarına bağlı olmanın gereği olarak kesinlikle Kürdistan'ı özgürleştireceğiz. Hiçbir soykırımcı faşist güç özgür Kürdistan'ı Kürt halkına ve gelecek kuşaklara armağan etmemizi engelleyemeyecektir.

SON NEFESLERİNE KADAR ÖZGÜR KÜRDİSTAN ÖZLEMİ…

Şêx Said ve arkadaşları son nefeslerinde özgür Kürdistan özlemlerini dile getirmişlerdir. Böylece ilk ağır uygulamaları karşısında dik duruşlarıyla soykırımcı sömürgeciliği daha baştan başarısız kılacak ve yenilgiye uğratacak bir gelenek yaratmışlardır. Bugün Kürdistan'da boyun eğmez ve yenilmez bir halk ve direnen fedai gerillalar vardır. Şêx Said ve arkadaşları rahat uyusun, bu halk, bu fedai ruh mutlaka kazanacaktır.

Soykırımcı sömürgecilik Şêx Said ve arkadaşlarının duruşundan o kadar ürkmektedir ki, 92 yıldır mezarlarını göstermiyor. Bu büyük Kürt atalarının onurlu duruşlarının kökünü kazımak için bir mezarın bile olmasını istemiyor. Kürt önderlerinin mezarlarından ve cenazelerinden korkuyorlar. Bu düzeyde korku içinde olanlar Kürtler karşısında kaybetmeye mahkumdurlar. Soykırımcı sömürgecilik istediği kadar Şêx Said ve 46 arkadaşına mezar yeri vermesin. Kürdistan'da her dağda, her vadide, her ovada baş değdirilecek her kaya bir mezar taşıdır; bir şehitler abidesidir. Zaten bu nedenle soykırımcı sömürgecilik mezarlardan korkuyor. Bu nedenle mezarlara saldırıyor. Ancak mezarlara her saldırı soykırımcı sömürgeciliğin yenilgisini ve ölümünü yakınlaştırmaktadır.

GERİLLA ONLARIN RUHUYLA DİRENİYOR

Şêx Said ve arkadaşlarına bir mezar yeri bile vermeyen soykırımcı sömürgeciliğin bu insanlık dışı uygulamalarına bir Kürt şairinin dizeleriyle cevap vermek istiyoruz.

“Bir heyet gidince başka bir yere

Çelenk koyar meçhul askerin anıtına

Yarın şayet

Ülkeme gelir de öyle bir heyet

Sorarsa bana

“nerde meçhul asker anıtı” diye

“beyim” derim

“beyim”,

Kıyısında her arkın

Sekisinde her caminin

Kapısı önünde

Her evin

Her kilisenin

Her mağaranın

Kayalarında her dağın

Ve ağaçlarının üzerinde her bahçenin

Kürdistan’da

Gökyüzünün altında her yerde

Her karış toprak üzerinde

Çekinme!

Eğip başını hafifçe

Koyuver çelengini.”

Şêx Said ve arkadaşlarının imanları, inançları şimdi fedai gerillaların yüksek inançlarında yaşıyor. Bugün gerillalar fedaice direniyorsa bunu sağlatan Şêx Said ve Seyit Rızaların ruhudur. Bu ataların ruhları şad olsun. Özgür Kürdistan, özerk Dersim mutlaka gerçekleşecektir.