KCK: Ana Dil mücadelenin en önemli parçasıdır

Kürdistan devriminin en önemli sürecinden geçtiğini belirten KCK, ‘’Yaşamın her anında kendi dilini kullanmak mücadelenin en önemli parçasıdır'’ dedi.

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’na ilişkin yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan KCK Dil ve Eğitim Komitesi, Kürt halkının dilini ve toplumsallaşmasını inşa etmekte olduğunu belirtti.

Türk devletinin Kürtçeye yönelik baskılarına dikkat çeken KCK, Dil kırımı yapmak için Kürdistan’ın en ucra köşelerine kadar özel savaş elemanlarının görevlendirildiğini vurguladı.

KCK Dil ve Eğitim Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kürt çocuklarının kendi gelenek ve göreneklerini unutmaları için onlara annelerinin yaptıkları yemekleri yapmayı bile yasakladılar. Tek kelime Kürtçe konuşan çocuklara dayak ve işkence cezası veriliyordu. Annelerin direnişi bir yere kadar dilimizi korudu. Eğitim gönüllüleri ve halkımız tarafından dilin yaşatılması ve öğretilmesi için açılan kurumlarımız da şu an yoğun bir devlet saldırısı altındadır. Bugün eğer faşist Türk devleti ve yetkilileri Kürtlerden ve Kürt dilinden söz ediyorlar ise bu halkımızın ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin 40 yıldır verdiği direniş sayesindedir.

Kürt Dil Bayramının kutlanması, amaçlanan çürütme ve yok etme yaklaşımlarından kaynaklı daha fazla anlam ve önem kazanmaktadır. Yaşamın her anında bayram havası ile kendi dilini kullanmak mücadelenin önemli bir parçasıdır.

Kürdistan Devrimini sonuçlandırmak ve taçlandırmak için stratejik bir hamle olan Demokratik Ulus eğitimine ve geliştirilmesine bağlıdır. Kürt Dil Bayramının kalıcılaştırılması da Önder Apo’nun özgürlüğü, bütün direnen güçlerin güçlendirilmesi ve gerilla ordusunun büyütülmesine bağlıdır.

Sonuç olarak, başta büyük öğretmen önder Apo’nun, direnen annelerin, eğitim çalışanlarının ve Kürt halkının Kürt Dil Bayramını Kutluyoruz!