KDP peşmergeleri Şengal’de bir köylüyü katletti

KDP peşmergeleri, Şengal'de Said Xwededa Qasım adlı köylüyü katletti. KDP'nin Şengal'deki esnafları gerillaya eşya satmamaları yönünde tehdit ettiği de öğrenildi.

Şengal ile Rojava sınırı üzerinde bulunan Bir Kasım köyüne bugün saat 08.30 sularında priket almaya giden, Şengal’in Xanesor köyünde yaşayan Said Xwededa Qasım adlı köylü, KDP’nin Rojava peşmergeleri tarafından öldürüldü. 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, peşmerge güçlerinin taraması sonucu vücuduna 4 mermi isabet eden Qasım, olay yerinde hayatını kaybetti. Said’in cenazesinin Duhok’a götürüldüğü öğrenildi.

ESNAFA 'GERİLLAYA BİR ŞEY SATMAYIN' TEHDİDİ

Diğer taraftan KDP Şengal’in Sinune nahiyesi esnafına gerilla ve YBŞ güçlerine bir şey satmamaları yönünde baskı yaptığı öğrenildi. 
Yaklaşık bir haftadır Zaxo ve Duhok’tan Şengal’in Sinunê kasabasına gelen KDP’ye bağlı asayiş güçlerinin, Sinunê’deki esnaflara baskı yaptığı öğrenildi. Asayiş güçleri Sinunê’deki esnafları, peşmerge ve peşmergeye yakın kesimler dışında hiç kimseye herhangi bir şey satmamaları yönünde uyardı. Asayiş güçleri, nahiyedeki esnafı tek tek gezerek özellikle PKK, YBŞ askeri güçleri ve onların ailelerine herhangi bir eşya satmamaları yönünde tehdit etti.
KDP’nin bir süredir Şengal’e uyguladığı ambargo devam ederken, ilçeye hiçbir şeyin girmesine de izin verilmiyor.