GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’te Türk devleti protesto edildi

Kerkük’te Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi.

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinin İskan mahallesinde bulunan Ahmedê Xanê parkında yapılan eyleme, Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi (Komalaya Gencani Welatparêz),  Yurtsever Genç Kadın Hareketi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kerküklü katıldı.

‘KÜRDÜM DİYEN HERKES TÜRK DEVLETİNE KARŞI AYAĞA KALKMALIDIR’

Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde ilk olarak Tevgera Azadi adına söz alan Ömer Hacı Abdullah, Abdullah Öcalan’a karşı uluslararası komployu gerçekleştiren güçlerin “Kürt diye bir ırk yoktur” dediklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Kürt halkının düşmanları, Kürt diye bir ulus yok diyorlardı. Bizim dilimizi ve kimliğimizi inkar ediyorlardı. İnsanlığın önderine karşı uluslararası bir komplo gerçekleştirdiler. Önder Apo’nun esareti ile Kürt halkını ulus olma davasını ve bir bütün olarak Kürt halkını ortadan kaldırmak istediler. Fakat Kürt halkının direnişi ve Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi sayesinde adım adım özgürlüğümüze koşuyoruz. Kürt düşmanları bu gelişmelerden kaynaklı olarak Önder Apo’ya karşı yeni planlar peşinde. Bu sefer ağırlaştırılmış tecrit gibi farklı yöntemler deniyorlar. Kürt düşmanlarının bu planları ancak halkımızın dört parçada vereceği mücadele ile boşa çıkabilir. Bunun için bütün halkımızın Türk devletinin bu soykırım saldırılarına karşı ayağa kalkıp halkımızın haklı mücadelesine destek vermelidir” dedi.

Tevgera Azadi’den sonra RJAK adına söz alan Dılovan Ekrem ise, “başta özgür kadın hareketi olarak Önder Apo üzerinde bir yılını geride bırakan ağırlaştırılmış tecridi nefretle kınıyoruz. Türk devleti Kürt halkına karşı Önder Apo şahsında soykırım politikaları ile özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyi dayatmaktadır. Fakat faşist Türk devletinin bu çabaları, başta Önder Apo’nun görkemli direnişi olmak üzere halkımızın direnişi karşısında yenilgiye uğramıştır. Bu çerçevede Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğünü elde edene kadar direnişi yükseltme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

‘GENÇ BAŞLAYAN MÜCADELEYİ GENÇ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ’

Eylemde daha sonra Genç Kadın Hareketi ve Yurtsever Gençlik Hareketi adına söz alan Şenge Abdullah, Kürdistan gençliği olarak Türk devletinin zulmüne karşı sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizerek şöyle konuştu; “biz Kürdistan gençliği olarak Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğüne dek mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Türk devletinin Önder Apo üzerinde uyguladığı tecridi lanetle kınıyoruz. Kürdistan’da Apocu gençlik var oldukça Türk devleti emellerine ulaşamayacaktır. Genç başlayan özgürlük mücadelesini genç zafere götürme sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Eylemde son olarak söz alan PYD temsilcisi Şex Bedri ise Kürt halkının bugün dört parça Kürdistan’da elde ettiği kazanımların Abdullah Öcalan’ın çabaları ile kazanıldığını belirterek, “bugün Kürt halkı ben Kürdüm diyebiliyorsa bu Önder Apo’nun mücadelesi ve fikirleri sayesinde gerçekleşti. Kürt halkı olarak sonuna kadar Önderimizin yanındayız ve özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türk devletinin uyguladığı tecride karşı bütün halkımız harekete geçmelidir. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Bunu bütün herkes böyle bilmelidir” şeklinde konuştu.

‘ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Eylemde 5 Mayıs 2015’ten beri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde Türk devleti tarafından uygulanan tecride ilişkin Hewkar Abdullah, Azat Kerkuki ve Dılovan Ekrem isimli Kerküklü yurttaşlar ANF’ye konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi nefretle kınayan Kerküklüler, uluslararası kuruluşların Türk devletinin bu uygulamaları karşısında sessiz kalarak suça ortak olduğunu ve Kürt halkının imha ve inkâr siyasetine destek vermeye devam ettiğine dikkat çekerek, “Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür” dedi. 

...