GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük’teki gerillalar PKK’nin kuruluşunu kutladı

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentindeki HPG/YJA Star gerillaları PKK’nin 38. yıldönümü kutladı.

DAİŞ çeteleri ile aralarında birkaç yüz metre bulunan HPG/YJA-Star gerillaları bir yandan nöbet tutarken, bir yandan da PKK’nin 38’inci yıldönümünü kutladı.  27 Kasım Kutlaması askeri törenle başladı.

Etkinlikte konuşan Maxmur- Kerkük Eyalet komutanı Bawer Serhat, PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine başladı.  Özgür ve onurlu bir yaşamın yaratılması için büyük bedeller verildiğine dikkat çeken Serhat, “Her kutladığımız parti kuruluşu, direniş ve başarı inancını giderek büyütmektedir. Adım adım özgürlüğe ve zafere yürüyoruz. Bundan dolayı partimizin 39. yılında ‘Özgür Önderlik- Özgür Kürdistan’ şiarını gerçekleştirme sözünü veriyoruz” dedi.

Bawer Serhat konuşmasında şunları belirtti: “Türk devleti ve onun bütün ortaklarının halkımızın üzerinde geliştirdiği yoğun baskı ve savaş karşısında PKK’nin yarattığı özgür irade ve ruhla, tüm saldırılara misliyle cevap vererek partimizin 38. yıldönümünü başarıyla taçlandıracağız. Biz bu inançtayız. Bu ruhu biz Kürdistan özgürlük savaşçılarında yaratan Önder Apo ve şehitlerdir. Kürdistan’da var olan işgalci güçler gerçekleştirdiği katliam, sömürge ve zulümden dolayı şunu çok iyi bilmeleri gerekir ki Kürdistan özgürlük gerillası boyun eğmez ve bu vahşi saldırılar karşısında sessiz kalmayacaktır. Biz direniş bayrağını Agitler, Mazlumlar, Zilan ve Beritanlar’dan devir aldık. Bu gün dört parça Kürdistan’da büyük direniş ve mücadele ile başarıya doğru götürüyoruz.”  

Kutlama gerillaların hazırladıkları kültürel programın sahnelenmesiyle son buldu.