GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklü aydınlardan 'HAYIR'lı çağrı

Türk devletinin tehditler savurduğu Kerkük'ten Kuzey Kürdistanlılara referandum çağrısı var. Kerküklü aydınlar, Kürt düşmanı Erdoğan'ı durdurmak için 'Hayır' denilmesini istedi.

AKP yönetimindeki Türk devletinin sadece Kuzey Kürdistan'la yetinmeyip Rojava ve Güney Kürdistan'daki işgal alanını da genişletmek istediğini belirten Kerküklü aydınlar, bu tehdidi frenlemek için de referandumda tüm Kürtlerin 'Hayır' demesi gerektiğini vurguladı.

Kerküklü aydınlar Star Paşa, Mihemed Seid Kerim ve Seyfedin Sabir, ANF aracılığıyla tüm Kuzey Kürdistanlılara seslendi. Erdoğan liderliğindeki AKP ve Türk devletinin sadece Kuzey Kürdistan Kürtlerine değil, dünyanın her yerindeki Kürtlere düşman olduğunun altını çizen aydınlar, tekçi Türk devletinin ömrünü, tek adam yönetiminde uzatmayı öngören 16 Nisan'daki referandumda 'Hayır' tercihinin önemine dikkat çekti.

KESİNLİKLE 'HAYIR' DENİLMELİ

 

 

Star Paşa, referandumun kader tayin edici nitelikte olduğunun altını çizerek, Kürtler kesinlikle bu referandumda 'Hayır' oyunu kullanmaları gerektiğini söyledi. Çünkü Erdoğan'ın her yerde Kürtlere saldırdığını, var olan eksik ve yetersiz demokrasiyi bile ortadan kaldırdığını, en doğal insani hakları bile gasp ettiğini kaydeden Star Paşa, 'Evet' olasılığının sonuçlarına işaret etti: "Eğer referandumda 'Evet' alırsa hem Türkiye demokrasisi hem de tüm Kürtler ve Kürtlerin geleceği açısından son derece tehlikeli olacak. Kuzey Kürdistan açısından da bu tehlike daha katmerli olacak. Kürt sorununun çözümünü gündeme gelmeyecektir."

'HAYIR'LA MÜCADELE KATKI YAPALIM

 

 

Mihemed Seid Kerim, Kuzey Kürdistan Kürtlerinin önünde önemli bir fırsat bulunduğunu belirterek, bu fırsatın mutlaka ama mutlaka tüm Kürtlerin lehine kullanılmasını istedi. Erdoğan ve temsil ettiği zihniyetin Kürdistan halkının dostu değil, varlığının düşmanı olduğunu vurgulayan Kerim, şunun altını çizdi: "Kürdistan halkının ülkesi ve milleti için mücadele etmesinin her yöntemi meşrudur ve haklıdır. Birileri silahlı mücadele veremeyebilir, aktif siyaset yapmayabilir ama seçme/oy verme hakkını kullanabilir. En azından bu imkanı değerlendirip kullanacağımız 'Hayır' oyuyla Kürt düşmanı Erdoğan'ın getirmek istediği sisteme karşı duralım. Bütün Kuzey Kürdistanlıları, hem kendilerini hem de Kürdistan'ın tehdit altındaki diğer parçalarını düşünmeye davet ediyorum."

ERDOĞAN KÜRTLERİN GÜCÜNÜ GÖRMELİ

 

 

Seyfedin Sabir da bu referandumun Kuzey Kürtleri açısından bir fırsat olduğunu söyledi. "Biz bu çağda demokratik yöntemlerin hepsini bu faşist sisteme karşı kullanmalıyız" diyen Sabir, Kürt düşmanlığına dayalı işgalciliğe dikkat çekti. Sabir, "Erdoğan sadece Kuzey Kürdistan’daki Kürtleri ezmiyor, aynı zaman da Güney Kürdistan’ı da işgal etmiş durumda. Kuzey Kürtleri tüm dünyaya, Erdoğan ve onun sistemine karşı olduğunu bu referandumda 'Hayır' diyerek göstermelidir" diye konuştu.

Güney, Rojava ve diğer yerlerdeki Kürtlerin de bu konuda çalışma yürütmesi gerektiğini ifade eden Sabir, herkesi 'Hayır' konusunda ikna etmenin ve Erdoğan'a net bir cevap vermenin hayati olduğunu söyledi.