GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklü öğretmenler: Sadaka değil, maaşımızı verin

Kerküklü öğretmenler, bir an önce maaşlarında yapılan kesintiye son verilmesini istedi.

Kerküklü öğretmenler, maaşlarındaki kesintiye ilişkin bugün bir basın açıklaması düzenledi.

Öğretmenler adına açıklamayı okuyan Mıhemmed Seid, sadaka değil, maaşlarını istediklerini belirtti.

Seid, "Öğretmenler olarak oldukça zor bir zamandan geçiyoruz. Biz Kerküklü öğretmenler, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz" dedi. Aynı okulda eğitim vermelerine rağmen merkezi Irak hükümetine bağlı öğretmenlerin maaşlarının tümünü aldığını, Güney Kürdistan hükümetine bağlı olanların ise 40 günde bir maaşının çeyreğini almalarının kabul edilmez olduğunu söyleyerek, "Biz sadaka değil. Maaşımızın tamamını istiyoruz" dedi.

GÜNEY HÜKÜMETİNE ÇAĞRI

Kerkük halkının Kerkük’ün Kürdistan’ın bir parçası olarak kalması için büyük bedeller ödediğine dikkati çeken öğretmenlerin açıklamasında, şunlar da kaydedildi:
“Kerkük, bölge hükümetiyle merkezi hükümet arasında sürekli olarak bir çekişme alanı olmuştur. Kerkük’ün Kürdistan’ın bir parçası olduğunu kanıtlamak için Kerküklüler büyük bedeller ödedi. Güney hükümeti Kerkük’ü Kürtlerin Kudüs’ü olarak tanımlıyor. O halde buna denk bir önem verilmeli.”

TALEPLER

Açıklamada talepler ise şöyle sıralandı: “40 günde bir verilen çeyrek maaş yerine tüm maaşın ödenmesi; öğretmenlerin hak ettiği yaşam koşullarının oluşması için hükümetin gereken hassasiyeti göstermesi; hem Kerkük hem de diğer alanlardaki öğretmenlerin aylardır yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi."