GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklü peşmergeler: Bütün parti liderleri Kandil’e gitmeli

Tevgera Azadî ve Özgür Kadınlar Örgütü’nden (RJAK) oluşan bir heyet, Kerkük’teki yaralı peşmergeleri ziyaret etti. Ziyarette peşmergeler, bütün parti liderlerinin Kandil’e giderek, ulusal kongreyi düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Özgürlük Hareketi Meclisi ve Özgür Kadınlar Örgütünden oluşan bir heyet bugün Kerkük’teki yaralı peşmergeleri ziyaret etti.

Heyet, peşmergelerin yakın bir zamanda ulusal birlik için tutumlarını belirtmesinden dolayı, teşekkürlerini sunup memnuniyetini dile getirdi. Heyet Kerkük meselesi ve ulusal kongre hakkında da peşmergelerle fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından heyet ve peşmergeler ajansımız ANF’ye konuştu.

Kerkük Yaralı Peşmergeler Derneği Başkanı Mam Nehro Hesarî, “Biz şehit kanının koruyucuları olan peşmergenin üyeleri olarak, en kısa zamanda ulusal kongreyi yapmaları için bütün parti liderlerine sesleniyoruz. Ümit ediyoruz ki, parti liderleri Kandil’e gidip, Ulusal Kongreyi düzenlerler. Kürt halkının düşmanları bilsinler ki, peşmerge gerilla ile dayanışma içindedir ve Kandil Kürt halkının kalesidir” dedi.

Tevgera Azadi Kerkük İl Başkanı Newzad Bekir de yakın bir zamanda peşmergelerin ulusal kongrenin düzenlenmesi için ulusal bir tutum alıp, Kürt halkı ile dayanışacaklarını açıkladığını hatırlattı.

Bu çerçevede bir ziyarette bulunduklarını vurgulayan Bekir, şunları söyledi: “Gerilla ve peşmergenin gayret, emek ve mücadeleleri sayesinde, bu huzurlu ortamı yakalamış bulunmaktayız. Gerilla ve peşmerge insanlık için savaşmaktadır ve bu da en büyük kazanımımızdır. Kürt halkının şimdi içinde olduğu aşama, diğer aşamalara benzemiyor. Kürt halkının kazanımı için en kısa bir süre içinde ulusal kongre düzenlenmeli. Sadece ulusal kongre Kürt halkının acılarını dindirebilir.”